Δημογραφικό πρόβλημα | Μια Ελλάδα που πεθαίνει

Μια Ελλάδα που πεθαίνει , ύστερα από ιστορική διαδρομή 5.000 χρόνων , μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες και ως εκ τούτου έρμαιο στις διαθέσεις εχθρών αλλά και άσπονδων φίλων , καταγράφουν επιστημονικές έρευνες . Τα μηνύματα είναι εφιαλτικά και οφείλονται , φυσικά, στις μνημονιακές πολιτικές που εγκαθιδρύθηκαν στη χώρα μας από το 2009 και υπηρετήθηκαν με συνέπεια – υπέρ των «μεγάλων αφεντικών» – από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα .

Η ανεργία , η φτώχεια , η ανασφάλεια για το «αύριο» , οι χαμηλοί μισθοί , οι ελαστικές σχέσεις εργασίας , οι μειώσεις κοινωνικών δαπανών , η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας , η άγρια και άδικη φορολογία, το στυγνό ασφαλιστικό σύστημα , η ακρίβεια , η αποδυνάμωση της επιχειρηματικότητας , η έλλειψη πολιτικής λαϊκής κατοικίας , η απουσία κινήτρων για απόκτηση παιδιών , η μη επαρκής προστασία της μητρότητας , η έλλειψη επαρκών βρεφονηπιακών σταθμών , κλπ , κλπ , είναι παράγοντες που αντικειμενικά θέτουν εμπόδια στην ανάγκη δημιουργίας οικογένειας και στην απόκτηση παιδιών .

Από το 2011 , δυο μόλις χρόνια μετά την έναρξη των μνημονιακών πολιτικών , η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα φάση , πρωτοφανή μεταπολεμικά :
Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται ραγδαία και γερνάει δραματικά , επειδή οι θάνατοι είναι, πλέον , περισσότεροι από τις γεννήσεις .

Σ’ αυτό πρέπει να προστεθεί και η έκρηξη της μετανάστευσης πολλών Ελλήνων (ιδιαίτερα νέων) , οι οποίοι φεύγουν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα σενάρια των ερευνών το 2050 :

-Ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί κατά 800.000 (αισιόδοξη σενάριο) έως 2,5 εκατομμύρια (απαισιόδοξο σενάριο)

-Η μέση ηλικία από 44 έτη που είναι σήμερα θα πάει στα 49 έως 52 έτη

-Τα παιδιά σχολικής ηλικίας θα γίνουν έως και 600.00 λιγότερα από σήμερα

-Ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (πολίτες ηλικίας 20-69 ετών) θα μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια περίπου .

Πραγματικά , αυτό που δεν κατάφεραν ΟΛΟΙ οι εχθροί της Ελλάδας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα , αυτό που δεν κατάφερε η τουρκική σκλαβιά 4 αιώνων , φαίνεται πως το κατάφεραν (και μάλιστα πολύ γρήγορα και αποδοτικά) οι εθελόδουλες κυβερνήσεις που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και υπηρέτησαν πιστά τις επιταγές των «μεγάλων αφεντικών» , ξεπουλώντας τη χώρα , υποθηκεύοντας την Εθνική Ανεξαρτησία και το μέλλον της Ελλάδας , χτυπώντας κατάστηθα τη Λαϊκή Κυριαρχία (σε όποιον βαθμό είχε κατακτηθεί) , βουλιάζοντας το λαό σε φτώχεια , εκμετάλλευση , ανασφάλεια και δυστυχία .
Δεν θα είχε καμιά αξία να αναλωθεί κάποιος σε προτάσεις για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας αφού πρώτα πρέπει να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική που το γέννησε και το επιδεινώνει . Είναι καθήκον όχι μόνο ταξικό αλλά κυρίως εθνικό , κάθε Έλληνας που αγαπά και νοιάζεται πραγματικά την Ελλάδα και αγωνιά για το μέλλον της , να στρατευθεί απέναντι στα Μνημόνια και τους Εκφραστές τους .

Άλλος δρόμος για να επιβιώσουμε ως χώρα και ως λαός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα.
Και πεθαίνουμε…. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο…»

(λόγια προφητικά που φώναζε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος , το 1995 , υποδυόμενος τον ταξιτζή στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» …

Βαγγέλης Μητράκος