Δήλωση-Καταγγελία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώην Υπουργού

Αφορά στην τελετή Θυρανοιξίων του υπό ανακαίνιση βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού της Παναγίας Θεοτόκου στην Απιδιά Λακωνίας

Όσα αναφέρει ο κ.Κουρουμπλής:

“Στις 2 Αυγούστου 2023 προσκλήθηκα από την Ενορία Απιδέας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, να παραστώ στις 13 του ίδιου μήνα, στην τελετή Θυρανοιξίων του υπό ανακαίνιση βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού της Παναγίας Θεοτόκου στην Απιδιά Λακωνίας.
Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε λόγω της συμβολής μου στο έργο αυτό, δεδομένου ότι την περίοδο 2018-2019, συνεργαζόμενος με τον τότε Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (έπειτα από παρότρυνση του Γιάννη Λεωτσάκου) συνέβαλλα στην προτεραιοποίηση και την ένταξη στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης σημειώθηκε μια πρωτόγνωρη συμπεριφορά κομματικοποίησής της, από τον Επίτροπο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριο Κομηνό, ο οποίος είχε και την ευθύνη της παρουσίασης – και ο οποίος μαθαίνω ότι προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε σαν να σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε το έργο από το 2020 έως τώρα. Ουδέν ψευδέστερον. .

Από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης. κ. Κομηνό, προκλητικά δεν αναγγέλθηκε η παρουσία μου. Ομοίως αντιδεοντολογική απέναντί μου, υπήρξε και η συμπεριφορά της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη, του Υπουργού Επικρατείας κ. Βορίδη και του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου διότι σημειωτέον, αυτονόητο θεωρείται πως στην εκδήλωση παρευρισκόμουν και ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ένα ιστορικό μνημείο για την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του οποίου, συνέβαλαν διαδοχικά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε Περιφερειάρχης και η νυν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ο νυν Περιφερειάρχης, λοιδορήθηκε, από τη μικροψυχία, τη μικρότητα και τη λογική της κομματικοποίησης.

Αποχώρησα από την εκδήλωση ενοχλημένος από αυτή την αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Σήμερα προβαίνω σε αυτή τη δήλωση διότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές αναδεικνύουν την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, πολιτικής γενναιότητας και προσβάλουν.

Εκφράζω και την πικρία μου διότι ήλπιζα πως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος ο οποίος έλαβε το λόγο τελευταίος, θα διέσωζε τα προσχήματα, μιας και είναι ο πιο αψευδής μάρτυρας της στήριξής μου στην περιοχή, με το θεσμικό ρόλο που είχα κάποτε. (Το 2000 κλήθηκα από την Ομοσπονδία Λακώνων Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά, με επιστολή τους στον τότε Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και έλαβα μέρος στο Συνέδριό τους, στο οποίο μου απενεμήθη, ως αναγνώριση, το ανώτατο βραβείο της Ομοσπονδίας, το βραβείο «Λεωνίδας», για τη συμβολή μου στην ανέγερση του κέντρου χρόνιων παθήσεων Μωλάων)”.

Παναγιώτης Κουρουμπλής

 

*Οι απόψεις που δημοσιεύονται εκφράζουν το συντάκτη κάθε άρθρου και δεν αποτελούν συμπεράσματα ρεπορτάζ ή τοποθέτηση της ιστοσελίδας.