Διεθνής Καταξίωση για τη Sparta Gourmet

Παρά το γεγονός πως η εξαγωγική εταιρεία τυποποίησης επεξεργασίας και εξαγωγής ελιάς και ελαιόλαδου Sparta Gourmet μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής διακρίθηκε με τον τιμητικό τίτλο “quality” Bronze Award στο διεθνή διαγωνισμό για την ποιότητα του ελαιόλαδου London International Olive Oil Quality Competition.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία ιδιαίτερα κολακευτική διάκριση για την εταιρεία αν συνυπολογιστεί πως πέραν του πολύ λίγου χρόνου ζωής της είχε να διαχειριστεί και ένα τεράστιο όγκο ελαιολάδου αφού το ελαιοτριβείο “έτριψε” πάνω από χίλιους τόνους λάδι αριθμός ρεκόρ για νεοσύστατο εργοστάσιο. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τη διεύθυνση του εργοστασίου πληροφορηθήκαμε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι από το γεγονός πως το ελαιόλαδο του εργοστασίου κατατάσσεται ήδη στα καλύτερα του κόσμου και πως στοχεύουν ακόμα ψηλότερα. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του ιδιοκτήτη Ευστάθιου Βαλιώτη να αναδείξει δηλαδή την ανωτερότητα του Λακωνικού λαδιού και ελιάς στα πέρατα του κόσμου.

Είναι γεγονός πως η κοινωνία της Σπάρτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται στη νέα αυτή κάθετη μονάδα. Οι αγορές λαδιού και ελιάς συνεχίζονται αποκλειστικά από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας ενώ παρακολουθείται διαρκής αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της μονάδας με πλήθος κοντέινερ σε διάφορες χώρες του κόσμου. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και πάντοτε επιτυχίες.