Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες Coventry με επιτυχίες των Λακωνικών αποστολών

Νεοκλής Κρητικός: «Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Εμπειρία Ζωής»

Τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου στην ομάδα ποδοσφαίρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στον Κώστα Σταματάκο από την αποστολή του Δήμου Σπάρτης, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (I.C.G.), οι οποίοι διεξήχθησαν από τις 11 έως τις 17 Αυγούστου 2022 στο Coventry της Αγγλίας. Μάλιστα, η μανιάτικη ομάδα ποδοσφαίρου συνεχίζει το σερί επιτυχιών της, αφού και στους προηγούμενους Διεθνείς Αγώνες απέσπασε τη δεύτερη θέση.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Λακωνίας: στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες συμμετείχαν και οι δικοί μας Δήμοι: Σπάρτης, Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, με την πολυπληθέστερη έως σήμερα, Λακωνική αποστολή.
Είναι πράγματι ένα μεγάλο δώρο προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτούς τους υπέροχους, μοναδικούς Αγώνες και ειδικά για τα παιδιά μας που αποκομίζουν μια εμπειρία ζωής. Η μνήμη μου μεταφέρεται στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες της δεκαετίας του ΄90 που συμμετείχα ως μέλος της σπαρτιάτικης αποστολής. Στην αξέχαστη εμπειρία των Διεθνών Παιδικών Αγώνων που είχε την τιμή να φιλοξενήσει η Σπάρτη το 1997. Ο ήχος από τον «παλμό» των θεατών του κατάμεστου Εθνικού Σταδίου, η συνύπαρξη με τις αποστολές όλων των κρατών και το πνεύμα ευγενούς άμιλλας που επικρατούσε θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μου.
Εύχομαι οι επόμενες αποστολές των Δήμων της Λακωνίας μας, στη Ν. Κορέα και στο Μεξικό, να είναι ακόμα πιο μεγάλες και δυνατές, ώστε να παιδιά μας να μεταφέρουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας σε κάθε άκρη της γης, αλλά και να αποκτήσουν Διεθνείς εμπειρίες, ιδιαίτερα ωφέλιμες τόσο σε ατομικό, όσο και κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.
Έως σήμερα περισσότερα από 600 παιδιά από τη Λακωνία, έχουν ταξιδέψει και λάβει μέρος στους αγώνες σε κάθε άκρη της γης, εξαιτίας της επιμονής του αείμνηστου μεγάλου πατριώτη Γιάννη Κυριακόπουλου, ο οποίος έβαλε τη Σπάρτη στους αγώνες. Του οφείλουμε πολλά.