Δίδυμο ληστεύει ηλικιωμένους με κατσαβίδι στην Αρκαδία

Η τρίτη πανομοιότυπη ληστεία μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα με την απειλή κατσαβιδιού σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχή της Πελοποννήσου προβληματίζει τις αστυνομικές υπηρεσίες που εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο κουκουλοφόροι δράστες να είναι οι ίδιοι περιφερόμενοι κακοποιοί.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στο Ναύπλιο, την ακινητοποίησαν απειλώντας την με το κατσαβίδι και, αφού άρπαξαν τις οικονομίες της που φύλαγε σε ένα συρτάρι, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας για την εξιχνίαση της ληστείας βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο διαπιστώνονται πολλά κοινά σημεία με τουλάχιστον τρία παρόμοια περιστατικά.

Στις 24 Οκτωβρίου, άγνωστοι είχαν διαρρήξει την πόρτα της κατοικίας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων σε χωριό του Δήμου Μεγαλόπολης, τους είχαν χτυπήσει και τους απείλησαν με κατσαβίδι, για να αρπάξουν όσα χρήματα είχαν. Το ίδιο είχε συμβεί και σε έναν 88χρονο στο Λευκοχώρι Γαστούνης, στο σπίτι του οποίου είχαν εισβάλει οι ληστές στις 7 Οκτωβρίου από την ανασφάλιστη κεντρική πόρτα και είχαν αρπάξει 220 ευρώ.

Αλλά και στις 26 Ιουνίου, παρόμοια ληστεία με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είχε γίνει σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας. Οι δράστες τους ξύπνησαν απότομα κρατώντας τους ακίνητους με την απειλή του κατσαβιδιού, ανακάλυψαν τα χρήματα που φύλαγαν, τα άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.