Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 για την διαχείριση απορριμμάτων Λακωνίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ως ΜέΡΑ25 Λακωνίας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα εναντίον της υλοποίησης του “έργου” για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων όλης της Λακωνίας που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενάντια σε κάθε Περιβαλλοντική – τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή- νομοθεσία .

Η περιοχή ανήκει κατά 62% στο προστατευόμενο δίκτυο NATURA, όπως ανέφερε ο ειδικός Γεωλόγος κ. Τζίτζιρας στην ενημερωτική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα, την περασμένη Κυριακή στη Σκάλα, κάτι που σημαίνει ότι, νομικά, απαγορεύεται οποιαδήποτε καταπάτησή της.
Επίσης, βρίσκεται πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα, δηλαδή σε περιοχή που δεν συγκρατεί επουδενεί τα λύματα (όση “ενίσχυση” κι αν γίνει), τα οποία θα οδηγούνται άμεσα στον υδροφόρο ορίζοντα, μολύνοντας τόσο το πόσιμο νερό, όσο και το νερό με το οποίο και αρδεύονται 45.000 στρέμματα χωραφιών στην άμεσα σχετιζόμενη περιοχή.
Είναι δε σε απόσταση μικρότερη των 500 μ από τον Βασιλοπόταμο (μεγάλο παραπόταμο του Ευρώτα) και μόλις 2 χλμ από τη Σκάλα Λακωνίας.

Η Περιβαλλοντική μόλυνση που επίκειται βάσει αυτών των τρομακτικών παραβάσεων, είναι επιστημονικά ξεκάθαρο ότι δε θα έχει επιστροφή.

Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας καλεί όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς, ανεξαρτήτως άλλων θέσεων, σε μια ευρύτερη σύμπραξη με την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα, για το καλό της Λακωνίας, για το μέλλον το δικό μας, μα και των επόμενων γενεών, για τα προϊόντα μας, για τον τουρισμό μας, για να μπορούμε να χαιρόμαστε τις θάλασσές μας και την πλούσια φύση του τόπου μας και στο μέλλον.

Στην εκδίκαση της προσφυγής εναντίον της αρχικής απόφασης, που θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις αρχές Φεβρουαρίου (θα σας το επιβεβαιώσουμε εκ νέου με ακρίβεια), σας καλούμε να δώσουμε μαζί, ενωμένοι, δυναμικό παρόν, ώστε να δείξουμε ότι τη Λακωνία μας θα την υπερασπιστούμε όλοι και όλες ανεξαιρέτως, αδιάλειπτα, μέχρι δικαιώσεως.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 6945357551, στο email: lakonia@mera25.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook: ΜέΡΑ25 Λακωνίας.
ΜέΡΑ25 Λακωνίας