Διαρρήξεις και κλοπές στη Λακωνία

Νέες συλλήψεις στο νομό Λακωνίας

Συνελήφθησαν, χθες (1.2.2023) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, γιατί λίγο νωρίτερα, προσέγγισαν οικία, με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Συνελήφθη, χθες (1.3.2023) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) Λακωνίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέρρηξαν αποθήκη ημεδαπού, με σκοπό την κλοπή δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Συνελήφθη, χθες (1.3.2023) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -15,5- γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης και -4- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθη, χθες (1.3.2023) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 44χρονος ημεδαπός, γιατί προχθές (28.2.2023) διέρρηξε -2- οχήματα, όπου αφαίρεσε χρήματα. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικό εργαλείο, καθώς και φορητός υπολογιστής, τον οποίο, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει την 23.2.2023 από κατάστημα.

Συνελήφθη, χθες (1.3.2023) το πρωί, στην Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 40χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Σεπτέμβριο του 2022, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων).

Ο 40χρονος προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις συνομιλίες του με τους αγοραστές, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7,95- γραμμαρίων,

· -77- ναρκωτικά δισκία,

· -1- ζυγαριά ακριβείας,

· -1- κινητό τηλέφωνο, καθώς και

· -1- όχημα και -1- μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.