Διαμαρτυρία Αντιεμβολιαστών σε Σύνταγμα και Ομόνοια (φωτο)

Με σταυρούς και εικόνες είπαν για τσιπάκια και «ναζιστικά εμβόλια»

Την ώρα που η υφήλιος παρακολουθεί με τρόμο την έξαρση της πανδημίας εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, οι πολέμιοι του εμβολιασμού, που δεν συμμερίζονται τις απόψεις των επιστημόνων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και την Ομόνοια.

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην Αθήνα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εκεί συνωστίστηκαν εκατοντάδες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό.
Χωρίς μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλον -χωρίς να τηρούν αποστάσεις-, οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό στα χέρια.

Κάποιοι κρατούσαν εικόνες στα χέρια και ένας άλλος έναν ξύλινο σταυρό.

«Η μετάλλαξη των Ελλήνων λέγεται ενότητα», «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», έγραφαν κάποια πανό, ενώ ένα άλλο έκανε λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται ενώ η χώρα βρίσκεται στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα και ο κορωνοϊός «καλπάζει», καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2.938 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, που συνεδρίασε νωρίτερα, έκρουσε τον κώδωνα για τέσσερις περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Πορεία αντιεμβολιαστών και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αντιεμβολιαστών σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να δίνουν ραντεβού στον Λευκό Πύργο.

Σε ένα από τα πανό έγραφαν: «Ελευθερία. Οχι στους διαχωρισμούς, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία». Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πορεία αγγίζει τις 12.000.

Σε δήλωσή του, ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» τόνισε ότι θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και πως ο διαχωρισμός για τα εμβόλια είναι φασισμός.