Διαδικτυακή παρέμβαση σε γονείς από τον “Δίαυλο”

Όλες οι πρόσφατες δράσεις του Κέντρου

Οι περισσότεροι γονείς μιλάνε καθημερινά για “όρια” στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, τα οποία αποτελούν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που τους απασχολούν. Ερωτήματα και προβληματισμοί όπως «Πρέπει να βάλω όρια στο παιδί μου;», «Προσπαθώ να του βάλω όρια χωρίς όμως αποτέλεσμα», «Το αφήνω να κάνει ό, τι θέλει;» δημιουργούν πολλά εσωτερικά διλλήματα και παράλληλα σύγχυση των ορίων με την τιμωρία και τον περιορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρα 18:00 διαδικτυακή ομιλία– συζήτηση με τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων με θέμα «Θέτοντας σωστά όρια στα παιδιά». Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό – Επιστημονικό Στέλεχος Καργάκου Κατερίνα, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών Καραγάνη Παναγιώτα, Απαδίμη Αντριάννα και Κουτουμάνου Παναγιώτα.

Διαδικτυακή παρέμβαση σε νήπια

Η «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο» αποτελεί μια αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, πληροφοριών και δράσεων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων για τη μέρα αυτή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου διαδικτυακή βιωματική – εκπαιδευτική δράση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό – Επιστημονικό Στέλεχος Καργάκου Κατερίνα, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών Καραγάνη Παναγιώτα, Απαδίμη Αντριάννα και Κουτουμάνου Παναγιώτα.