ΔΕΥΑ Μεσσηνίας | Καταγγελία για απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων

«Η απερχόμενη διοίκηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Νίκα, χωρίς καμία ευαισθησία προχωρά σε απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων. Το Σωματείο, δια της νομικής εκπροσώπου του, κατέθεσε τεκμηριωμένη νομική κάλυψη για την παραμονή των εργαζομένων και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Οι εργαζόμενοι με κινητοποίηση κατά την ώρα που ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ., αποκλείοντας το κτήριο όπου θα γινόταν η συνεδρίαση.

Οι σύμβουλοι δια της νομικής τους εκπροσώπησης αγνόησαν τη νομιμότητα της συνεδρίασης, εν αγνοία του εκπροσώπου των εργαζομένων, μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, και κάτω από δένδρο με σκιά αποφάσισαν παράνομα την έγκριση του έκτακτου θέματος σε προεκλογική περίοδο: Κεντρικός συλλεκτήρας ζώνη 1 Καλαμάτας, έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης, κατάρτιση όρων διακήρυξης.

Οι εργαζόμενοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Μόνο με αγώνα και πάλη μέσα από τα σωματεία θα έχουμε κατακτήσεις, δεν περιμένουμε τίποτα, μέσα από Δημοτικές Αρχές υλοποίησης πολιτικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους υπερασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα της τάξης μας, όπως μέχρι τώρα έχουμε κάνει με επιτυχία. Φυσικά, θα υπάρξει καταγγελία στην αποκεντρωμένη για προσβολή της συγκεκριμένης μη νόμιμης απόφασης».

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Καλαμάτας