ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»

Τέλος στη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου έβαλε ο πρωθυπουργός

Την πολιτική ατζέντα με βάση την οποία θα οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές και οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευτούν «το τιμόνι της χώρας» για την επόμενη τετραετία έθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσιάζοντας το έργο της κυβέρνησης του την τριετία που πέρασε, καταγράφοντας τις προκλήσεις και τους κινδύνους με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα τους επόμενους μήνες και χρόνια και περιγράφοντας τις δικές του προτεραιότητες έθεσε το κυρίαρχο διακύβευμα: «Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω! Όταν έρθει η ώρα, δε θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση. Αλλά και κυβερνήτη του τόπου μας». Απάντησε με αυτό τον τρόπο και στα όσα διακινούνται για κυβέρνηση χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό ακόμα και αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η σύγκριση των δικών του πεπραγμένων με του προκατόχου του στην πρωθυπουργία γέρνει την πλάστιγγα προς το μέρος του και επιζητεί η σύγκρουση στην οποία έχει οδηγηθεί η πολιτική ζωή να γίνει στο πεδίο της αντιμετώπισης των κρίσεων, της διαχειριστικής ικανότητας και του σχεδίου για την πρόοδο της χώρας. «Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω! Ή χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας πρωταγωνιστή στην Ευρώπη με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο. Και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών. Με λίγα λόγια: Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά στη συμφορά!», σημείωσε χαρακτηριστικά.