ΔΕΘ-HELEXPO: Παρόν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο στο «Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών»

Έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη

Την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση της σημείωσε η Freskon με 4.339 επισκέπτες από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών. Αποδείχτηκε η καλύτερη επίδοση της ιστορίας της από πλευράς προσέλευσης, καθώς ο όγκος των εμπορικών επισκεπτών σημείωσε μεγάλη αύξηση έναντι της περσινής διοργάνωσης. (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΘ).

Δυναμική και η Συμμετοχή του ΕλληνοΙνδικού Επιμελητηρίου

Το ΕλληνoΙνδικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε μία εξαιρετική ανάδειξη των γεωργικών προϊόντων, αφού ο απώτερος στόχος της «FreshConMarket», ήταν και είναι η σύνδεση της παραγωγής φρούτων και λαχανικών με το λιανεμπόριο, καθώς και με τις μεγάλες εγχώριες και Διεθνείς Αλυσίδες Σούπερ-Μάρκετ.
Η εξαιρετική εμφάνιση και προβολή της «FreshConMarket», έδειξε ότι θα συνεχίσει στο μέλλον η τωρινή κυριαρχία στο χώρο των φρούτων και λαχανικών! Μέσα από τη διοργάνωση αυτή παρέχεται η δυνατότητα επίσης και η επαφή με επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, από όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό, το κατάλληλο πλαίσιο δικτύωσης, για τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών.

Απόψεις και σχολιασμοί των παρόντων στελεχών του Ελληνο-Ινδικού

Η άποψη των στελεχών του Ελληνο-Ινδικού επιμελητηρίου που συμμετείχαν στην Έκθεση σε συνάρτηση και με τα στοιχεία που έλαβε από τη ΔΕΘ, φάνηκε ικανοποιητική από πλευράς εκθετών αλλά και εμπορικών επισκεπτών. Έκδηλα ήταν επίσης τα στοχευμένα επιχειρηματικά ραντεβού των Ηosted Βuyers με τις συμμετέχουσες εταιρείες, θέτοντας έτσι τις βάσεις για εμπορικές συνεργασίες.

Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο επισημαίνει επίσης ότι η τόλμη για τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών είναι χάρισμα, αλλά και μία προσπάθεια που ατσαλώνει το επιχειρηματικό μέλλον των επιχειρήσεων.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ήδη άρχισαν οι πρώτες συνεργασίες Ελλήνων διακινητών με τις μεγαλύτερες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης να μπαίνουν στις ράγες[…]

Εμπορικές Συναντήσεις στους Χώρους του FreshCon Market

Συμμετείχαν δεκαέξι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ από 11 χώρες, ειδικότερα από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Κόσοβο και Ουκρανία, αφού αριθμητικά πραγματοποιήθηκαν 640 εμπορικές συναντήσεις στους χώρους του FreshCon Market. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε φέτος στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, με αγορές όπως αυτή της Πολωνίας να παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους Έλληνες.

Διεθνές Συνέδριο

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων «sold out» ήταν το Διεθνές Συνέδριο Εσπεριδοειδών της Freskon, όπου επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα των εσπεριδοειδών παρακολούθησαν παρεμβάσεις Διεθνώς Διακεκριμένων Ελλήνων και Ξένων Επιχειρηματιών, αλλά και Στελεχών του κλάδου.

Συμμετοχές Χωρών – Εκθετών σε απόλυτα μεγέθη…

Στη φετινή Freskon συμμετείχαν 217 εκθέτες από 12 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Toυρκία, αριθμός αυξημένος κατά 25% έναντι του 2022, οι οποίοι κάλυψαν 12.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Επίσης, η διοργάνωση υποδέχθηκε 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες, μεταξύ των οποίων 115 μεμονωμένους και 73 μέσω ομαδικών συμμετοχών από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Τιμώμενη Ελληνική Περιφέρεια

Στη φετινή διοργάνωση Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά της. Πέραν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν και οι Περιφέρειες της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Αττικής.

Ακροτελεύτια

Σημειώνουμε τέλος ότι αρωγός της προσπάθειας FreshCon Market, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο, το οποίο προσδοκά με τη σημαντική του παρουσία στην Ινδία, σύντομα να κυριαρχήσουν τα Ελληνικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα της χώρας και στις αγορές της Ινδίας, αφού το Ελληνο-Ινδικό είναι επίσημος εμπορικό μεσολαβητής κάθε επιχειρηματικής προσπάθεια.
**Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη του φορέα, μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο:https://hichamber.org/%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%8/ ξεκινώντας τη διαδικασία, όπου μέσω αυτής θα λαμβάνουν ενημέρωση και πλήρη στήριξη σε ότι αφορά στη συνεργασία τους με την Ινδία.