Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία πασίγνωστου παρουσιαστή – επιχειρηματία

Η εντολή δόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα - Οφειλές περί τα 22 εκ. Ευρώ στο δημόσιο εντοπίστηκαν από τις έρευνες - Στον Οικονομικό εισαγγελέα, ο φάκελος για απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση - H απάντηση του παρουσιαστή

Γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία σε βάρος γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή (συνεργαζόμενου με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Mega) διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος σε πολυσέλιδο πόρισμα του περιλαμβάνει ευρήματα για εκτεταμένη ποινική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής, όπως αναφέρεται στο πόρισμα Βουρλιώτη, προέκυψαν στοιχεία για συστηματικό ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ πέραν του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, φέρεται να εμπλέκονται και άλλα επτά άτομα, ενώ έχουν εντοπιστεί συνολικά 13 εταιρείες που έχουν ελεγχθεί.
Τα ευρήματα ποινικού ενδιαφέροντος από την έρευνα της Αρχής, ήταν εκείνα που οδήγησαν τον κ. Βουρλιώτη σε γενική δέσμευση κινητών και ακινήτων για τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό καθώς και άλλους επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής, ο τηλεοπτικός παραγωγός εμφανίζεται να οφείλει στο δημόσιο από φόρους και άλλα, περί τα 22 εκατομμύρια ευρώ.
Πέραν όμως των δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων, που ήδη έχει γίνει με κοινοποίηση σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Βουρλιώτης διαβίβασε το πόρισμα του, 80 σελίδων, στον Οικονομικό Εισαγγελέα, από τον οποίο ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του τηλεοπτικού παραγωγού και των υπολοίπων επτά, για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αναζητούνται ήδη και άλλα πρόσωπα με συμμετοχή στις παράνομες δράσεις.
Η απάντηση του παραγωγού- παρουσιαστή

Ο γνωστός παραγωγός- παρουσιαστής απάντησε σε δημοσίευμα που ανέφερε το όνομά του, μέσω των social media, διευκρινίζοντας:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ουδέποτε έλαβε επιχορήγηση η εταιρεία του παραγωγού- παρουσιαστή

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το υπουργείου Ανάπτυξης διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες είχε εγκριθεί επιχορήγηση στον εν λόγω παραγωγό- παρουσιαστή. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.
Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».