Δενδροφύτευση στο χώρο του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού

Ο Δήμος Σπάρτης και οι Κοινότητες Αφυσσού και Χρυσάφων, σας καλούν να συμμετάσχετε σε εθελοντική δενδροφύτευση στον, υπό αποκατάσταση, χώρο του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 από τις 10.30 το πρωί, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου.
Η δράση θα υλοποιηθεί με δέντρα χορηγίας της εταιρείας CocoMat και του Κέντρου Αποθεραπείας «Παλλάδιο», με έδρα την Τρίπολη, των οποίων οι ενέργειες συντονίζονται από την ΑΜΚΕ «The Tribe in Action» και συνάδουν με τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Μπορείτε όμως, όλοι εσείς οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας, να φέρετε και να φυτέψετε και ένα δέντρο δικής σας επιλογής!
Έπειτα από τη χαρτογράφηση του χώρου του Χ.Α.Δ.Α. από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρασίνου, κ. Χρήστο Κανακάκο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφυσσού, κ. Μανώλη Φριντζήλα και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, θα φυτευτούν συνολικά 800 δέντρα μεταξύ των οποίων αχλαδιές, βανίλιες, δαμασκηνιές, κορομηλιές, συκιές, βερικοκιές, αμυγδαλιές και ροδιές.
Θα είναι μια ανάσα στην περιοχή του πρώην Χ.Α.Δ.Α. και στους κατοίκους της.
Η φύτευση νέων δέντρων αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες του Δήμου Σπάρτης έναντι της κλιματικής αλλαγής, ενώ σηματοδοτεί και την έναρξη της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, στην οποία ο Δήμος θα προσπαθήσει να συνδράμει με κάθε μέσο.
Για την υλοποίηση της δράσης, ο Δήμος Σπάρτης θα διαθέσει αριθμό σκαπτικών εργαλείων. Παρακαλούνται ωστόσο οι συμμετέχοντες, αν έχουν τη δυνατότητα, για λόγους επάρκειας, να φέρουν και οι ίδιοι τυχόν σκαπτικά εργαλεία που διαθέτουν.