Δεν παρέστη στο δικαστήριο η Εύα Καϊλή, πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου

Παραμένει κρατούμενη

Αν και τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες είχαν μεταφερθεί και οι 4 που είχαν τεθεί υπό κράτηση για το Qatargate από την Κυριακή, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν παρέστη τελικά η Εύα Καϊλή.

Η είδηση προήλθε αρχικά από τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες Jack Parrock, ο οποίος, επικαλούμενος δικηγόρο που ασχολείται με την υπόθεση, ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή δεν παρέστη σήμερα στο δικαστήριο και ότι ζήτησε αναβολή για τις 22 του μήνα. Σύμφωνα με τη Le Soir η Εύα Καϊλή θα παραμείνει κρατούμενη στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου μέχρι τότε.

Αλλά και η ανταποκρίτρια του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα ανέβασε στο Τwitter πως η Εύα Καϊλή δεν παρέστη τελικά στη συνεδρίαση και ζήτησε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η βελγική Le Soir. «Τρεις από τους τέσσερις υπόπτους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την υποψία διαφθοράς από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίστηκαν την Τετάρτη ενώπιον της αίθουσας συνεδριάσεων του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η υπόθεση της Ελληνίδας αντιπροέδρου, Εύας Καϊλή, αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου», γράφει.