Δεκαπενταύγουστος: Πληρότητα έως και 100% στα Airbnb

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το 100% αγγίζουν οι κρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Οι προκρατήσεις στη Μύκονο έφθασαν το 94%, με το συνολικό κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 80 τ.μ. στη Χώρα να ξεκινά από 1.736 ευρώ. Στη Σαντορίνη οι κρατήσεις χτύπησαν κόκκινο φθάνοντας το 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70 τ.μ. στα Φηρά για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 1.642 ευρώ.

Στην Πάρο, δύσκολα θα βρει κάποιος να νοικιάσει ακίνητο τύπου Airbnb καθώς οι κρατήσεις αγγίζουν το 99%, με το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95 τ.μ. στην περιοχή Μάρπησσα για τετραμελή οικογένεια να ξεκινά από 1.178 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Κύθνο και στην Πάτμο, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, η Νάξος είναι το νησί που το φετινό καλοκαίρι κερδίζει τις εντυπώσεις στις Κυκλάδες. Η κινητικότητα καθημερινά είναι αυξητική, ενώ από πολύ νωρίς κατέγραψε εντυπωσιακές πληρότητες. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «λογικό» για τα φετινά δεδομένα κόστος διαμονής, αλλά και στο προσιτό κόστος διατροφής σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις τον Δεκαπενταύγουστο σε μια κατοικία 90 τ.μ. ξεκινά από 982 ευρώ, με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 99%.

Στη Σύρο, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100 τ.μ. για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 729 ευρώ, ενώ και στην Ανδρο οι προκρατήσεις έφθασαν στο 99%. Στην Τήνο το κόστος μίσθωσης κατοικίας 55 τ.μ. στη Χώρα αγγίζει τα 1.170 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στις Σπέτσες για μια κατοικία 60 τ.μ. είναι στα 1.136 ευρώ και στην Υδρα για μια κατοικία 70 τ.μ. φθάνει στα 1.456 ευρώ.

Τα νησιά του Ιονίου, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα, καταγράφουν προκρατήσεις 98%, 99% και 99% αντίστοιχα. Η Αίγινα και η Κέα το φετινό καλοκαίρι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Στην Αίγινα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70 τ.μ. για τρεις διανυκτερεύσεις είναι στα 540 ευρώ και στην Κέα μια κατοικία με δύο υπνοδωμάτια στην περιοχή Βουρκάρι κοστίζει 909 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

newsbomb