Δ.Ε. Οινούντος | Μέχρι τις 2/2 οι δηλώσεις ζημιάς

Σας γνωρίζουμε ότι έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ για ζημιά από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ της 18ης Ιανουαρίου 2018 στην περιοχή των Τοπ. Κοινότητας Κονιδίτσας και Σελλασίας Δ.Ε. Οινούντος του Δήμου Σπάρτης, στις καλλιέργειες: ΕΛΙΕΣ (ποικ. Αθηνολιές)

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 (δηλ. για 15 ημέρες από την επόμενη της ζημιάς) στον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ Δημ.Ενότητας Οινούντος. Ο ανταποκριτής βρίσκεται στη Σπάρτη (Δημαρχείο, Ευαγγελιστρίας 85-87, 3ος όροφος, τηλ. 27310-22226 εσωτ. 106).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δηλώσεις πλέον καταχωρούνται σε ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΛΓΑ, αποκλειστικά εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Λόγω της αλλαγής του συστήματος υποβολής δηλώσεων σε ηλεκτρονικό από χειρόγραφο, παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί τους και να αποφεύγουν την προσέλευση κατά την τελευταία ημέρα, γιατί σε ενδεχόμενο πρόβλημα καταχώρησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΕΛΓΑ η αίτηση δεν υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης εκπρόθεσμης δήλωσης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Δεν καλύπτονται οι ζημιές σε μη συστηματικές ή εγκαταλειμμένες καλλιέργειες, ή που κατά ανεξάρτητο αγροτεμάχιο έχουν λιγότερα από δέκα δένδρα ή καταλαμβάνουν -κατά είδος- έκταση μικρότερη από ένα (1) στρέμμα.
2. Ποσοστό ζημιάς: Δήλωση ζημιάς υποβάλλεται μόνο εάν από το συγκεκριμένο αίτιο έχει ζημιωθεί η καλλιέργεια ανά αγροτεμάχιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής αναμενόμενης παραγωγής.
3. Απαιτούμενα δικαιολογητικά (προσκομίζονται από τον παραγωγό για υποβολή της δήλωσης):
 Αντίγραφο ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ έτους 2017.
(Η Δήλωση Καλλιέργειας είναι ενσωματωμένη στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, που έχει υποβληθεί στην ΕΑΣ Λακωνίας. Από αυτή αντλούνται τα στοιχεία του ζημιωμένου αγροτεμάχιου (τοποθεσία, έκταση, δένδρα).
 Καλλιέργεια πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων:
Συνυποβάλλεται με τη δήλωση ζημιάς η πιστοποίηση του αρμόδιου οργανισμού.
4. Τέλη εκτίμησης:
Μαζί με την δήλωση ζημιάς καταβάλλονται από τους παραγωγούς τα τέλη εκτίμησης, που ανέρχονται σε 0,10 €/δέντρο.