Δαβάκης | Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το Νέο Μουσείο Σπάρτης

Μενδώνη: "Βρισκόμαστε στο στάδιο εκπόνησης της Μελέτης Εφαρμογής και των Τευχών Δημοπράτησης, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος περίπου τον Απρίλιο, ενώ στη συνέχεια θα υποβληθούν για έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού"

Πρόσφατα συναντήθηκα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να ενημερωθώ για την πρόοδο του έργου της ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης. Η υπουργός μού ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο εκπόνησης της Μελέτης Εφαρμογής και των Τευχών Δημοπράτησης, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος περίπου τον Απρίλιο, ενώ στη συνέχεια θα υποβληθούν για έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει περίπου 40.000.000€, έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και μου επανέλαβε την απόλυτη δέσμευση του Πρωθυπουργού, ότι η κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης (ΝΑΜΣ), θα προχωρήσει απρόσκοπτα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Παράλληλα και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, συζητήσαμε το πρόβλημα της φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου του Γερακίου και επανέφερα το θέμα της μόνιμης παρουσίας φυλακτικού προσωπικού εκεί. Σύντομα θα έχουμε νεότερα …