Δαβάκης | Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης

Άμεσα οι αποζημιώσεις

Σχετικά με την έκδοση του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) που αφορά στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των χρημάτων, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Δημοσιεύθηκαν αργά χθες το βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για να πληρωθούν οι προκαταβολές (έναντι αποζημιώσεων) στους πυρόπληκτους του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πρόκειται για την πληρωμή 44 ακόμη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, που λόγω προβλήματος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) δεν είχαν λάβει προκαταβολή, την πληρωμή 258 ΜΗ κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς και την αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Με τη δημοσίευση των υπουργικών αυτών αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ακόμη και αύριο να καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με τη δέσμευση της διοίκησης του ΕΛΓΑ.

Θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, όταν με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με το σύστημα της Κρατικής Αρωγής, θα έχουν αποζημιωθεί ΟΛΟΙ οι πληγέντες συμπατριώτες μας από την πυρκαγιά του 2021 στην Ανατολική Μάνη… Το πλήρες κείμενο του Φ.Ε.Κ. είναι διαθέσιμο εδώ: https://bit.ly/3HTwrg8