Ένας δάσκαλος υποψήφιος για Πρόσωπο της Χρονιάς

Μία ιδιαίτερα φρέσκια και τιμητική πρόταση για τον χώρο της εκπαίδευσης έχει γίνει με αφορμή τον διαγωνισμό «Πρόσωπα της Χρονιάς 2019» που διοργανώνεται και φέτος από την Εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το Ινστιτούτο Πρόσωπα. Ο Νικόλαος Γαλάνης, που υπηρέτησε για τρία χρόνια στη Σκάλα Λακωνίας και δημιούργησε συγκινητικές ταινίες με τους μαθητές του, είναι υποψήφιος στην κατηγορία Διοίκηση.

Μπορείτε να συμμετέχετε στηρίζοντας την προσπάθεια νέων εκπαιδευτικών για μια καλύτερη Παιδεία στο ελληνικό δημόσιο σχολείο πατώντας πάνω στον ακόλουθο σύνδεσμο μέχρι της 29 Δεκεμβρίου.!

https://www.prosopaxronias.gr/?section=4725&language=el_GR&itemid1494=4762&detail1494=1

Ο Νικόλαος Γαλάνης, για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι ένας δάσκαλος που δεν του αρκεί να μπει στην τάξη, να πει το μάθημα και να φύγει. Παίρνει την κάμερά του και οι μαθητές του γίνονται μικροί ηθοποιοί στέλνοντας σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Μαζί με τους μαθητές δημιούργησαν ταινίες όπως το συγκλονιστικό “Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω” για τα τροχαία ατυχήματα, το «Πρώτο τρένο» (σχολικός εκφοβισμός), το «SOSίβιο» (προσφυγικό), το «Όλα αυτά που μας ενώνουν» (Κυπριακό ζήτημα).  Ταινίες του έχουν αποσπάσει πρωτιές σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν διακρίσεις σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για την καινοτομία του να εισάγει τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτική πρακτική έχει τιμηθεί με το GOLD βραβείο στα Education Leaders Awards.

Νικόλαος Γαλάνης

εκπαιδευτικός BSc, MEd

κινηματογραφιστής, αρθρογράφος