Δ.Σπάρτης | Δράσεις εκπαίδευσης & ενημέρωσης για το περιβάλλον

Στο επίκεντρο η Κυκλική Οικονομία και τα Μηδενικά Απόβλητα

Ο Δήμος Σπάρτης, το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, και ο Περιβαλλοντικός Φορέας NoWaste21, διοργανώνουν δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα, εν όψει της Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στο πλαίσιο του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ» το οποίο διακρίθηκε πρώτο και χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Εταίροι του έργου, εκτός από τον Δήμο Σπάρτης, είναι η NoWaste21 και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της πρόληψης, της ανακύκλωσης, της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης μαθητών, πολιτών και επιχειρήσεων στον Δήμο Σπάρτης με παράλληλη υλοποίηση Διαλογής στην Πηγή 6 ρευμάτων ανακύκλωσης.

Η NoWaste21 διαθέτει εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία και Μέλλον χωρίς Απόβλητα», και οι εκπαιδευτικές της δράσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 10.00-13.00, στο Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί από στελέχη της NoWaste21, εκπαίδευση στο τεχνικό προσωπικό του Δήμου σχετικά με την Ανακύκλωση, την Κυκλική Οικονομία, τις νέες νομοθετικές εξελίξεις και τη συμμετοχή του Δήμου στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Την ίδια ημέρα στις 18.00, η Πρόεδρος της NoWaste21, Δρ. Εφη Τριτοπούλου μαζί με τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα, θα λάβουν το βραβείο Bravo 2021, στον Πυλώνα του Περιβάλλοντος (Environment) διαδικτυακά για το έργο «Ολοκληρωμένες Δράσεις, για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στο Δήμο Σπάρτης».

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, και ώρα 11.00 -13.00, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ΔΚΒΣ, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου – Ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης κοινού, καθώς και η παρουσίαση του Έργου «Ολοκληρωμένες Δράσεις για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στον Δήμο Σπάρτης»

Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, Καθηγητές και Μαθητές, αλλά και Δημότες καλούνται να συμμετέχουν στην ημερίδα. Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν τα 3 εγχειρίδια που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου: Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα για Μαθητές, για Νοικοκυριά και για Επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παρασκευή 4/6/2021

Ώρες Περιγραφή Χώρος υλοποίησης

10:00 -12:00 Εκπαίδευση προσωπικού Δήμου – Υπηρεσίας Καθαριότητας σε Κυκλική Οικονομία, Ανακύκλωση, Νέες Νομοθετικές Εξελίξεις Δημαρχείο

12.00 -13.00 Συζήτηση για θέματα Ανακύκλωσης του Δήμου – Επικαιροποίηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δημαρχείο

18.00 -19.00

Παραλαβή Βραβείου Bravo 2021, στον Πυλώνα του Περιβάλλοντος (Environment) διαδικτυακά για το έργο «Ολοκληρωμένες Δράσεις, για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στο Δήμο Σπάρτης». Δημαρχείο – Σύνδεση από Διαδίκτυο

Πρόγραμμα εκδήλωσης Σάββατο 5/6/2021

11:00 – 13:00 Συνέντευξη Τύπου – Ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης κοινού Παρουσίαση του Έργου «Ολοκληρωμένες Δράσεις για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στον Δήμο Σπάρτης» Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου

Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης Ομιλία – Χαιρετισμός Δρ. Έφη Τριτοπούλου, Πρόεδρος NoWaste21 Παρουσίαση προγράμματος Νάταλι Κρέτση Μπακόλα, Επ. Συνεργάτης NoWaste21 Σύντομη παρουσίαση δράσεων του έργου

Συζήτηση Αποτελεσμάτων Ερωτήσεις Δημοσιογράφων – Κοινού