Costa Navarino: Ένα οινοποιείο στη Μεσσηνία το επόμενο πλάνο

Συνεργασία ΤΕΜΕΣ, PREMIA Properties, Ελληνικά Οινοποιεία στο Costa Navarino

Σε στρατηγική συνεργασία με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στο Costa Navarino, στη Μεσσηνία, προχωρούν ΤΕΜΕΣ ΑΕ και PREMIA Properties ΑΕΕΑΠ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν, μέσω μιας νέας επένδυσης, ένα πρότυπο και σύγχρονο οινοποιείο, με σεβασμό στην οινική παράδοση της περιοχής και στο περιβάλλον.
Συνεργασία ΤΕΜΕΣ, PREMIA Properties, Ελληνικά Οινοποιεία στο Costa Navarino

Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ (μέλος του Ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της BOUTARI Wineries) για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάδειξη των ιστορικών αμπελώνων Navarino Vineyards και της ελληνικής και πελοποννησιακής οινικής ιστορίας, καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση του οινικού τουρισμού, προβάλλοντας το αμπέλι και το κρασί, δύο σημαντικά προϊόντα της περιοχής.

H PREMIA Properties, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας NAVARINO VINEYARDS AE, η οποία μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ ΑΕ.

Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης, θα ιδρυθεί νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ ΑΕ με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας κρασιών.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πηγή:iefimerida.gr