Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αρκετές εκπλήξεις σε πρόσωπα βρίσκει κανείς στη σύνθεση της νέας 20μελούς Εκλογικής Επιτροπής

Επιταχύνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τη διαδικασία ανασύνταξης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με συνεργάτες του, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη τη δέσμευσή του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετές εκπλήξεις σε πρόσωπα βρίσκει κανείς στη σύνθεση της νέας 20μελούς Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα σηκώσει το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος.

Αποτελούμενη από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, από μέλη του think tank του κ. Τσίπρα κι από πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς, η νέα Εκλογική Επιτροπή συνδυάζει, όπως τουλάχιστον διατείνονται στην Κουμουνδούρου, την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα κι ανανέωση.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο κι αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Η σύνθεση της Εκλογικής Επιτροπής:

Ράνια Σβίγκου

Πόπη Τσαπανίδου

Αλέξης Χαρίτσης

Κατερίνα Νοτοπούλου

Ράνια Θρασκιά

Κώστας Ζαχαριάδης

Διάνα Βουτυράκου

Νικόλας Φαραντούρης

Διονύσης Τεμπονέρας

Ευάγγελος Αποστολάκης

Γρήγορης Θεοδωράκης

Χάρης Μαμουλάκης

Έφη Αχτσιόγλου

Αθηνά Λινού

Δημήτρης Λυριτσής

Τζένη Λειβαδάρου

Κινυούα Μάινα Νικόδημος

Μακρίνα- Βιόλα Κώστη

Γιώργος Χουλιαράκης

Γιώργος Καραμέρος

Η νέα Εκλογική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα, θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Με απόφαση, εξάλλου, του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου δημιουργείται επίσης Οργανωτική Επιτροπη Εκλογικου Αγωνα με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε καθε περιφέρεια.

Τέλος, το Εκτελεστικό Γραφείο υπό διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως.