Αυτά είναι τα 18 ελληνικά νησιά που θέλει η Τουρκία!

Η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις καλά κρατεί με τους Τούρκους να «ρίχνουν λάδι στη φωτιά», την ίδια στιγμή, που εδώ και πάνω από 20 μέρες οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Εξάλλου, μόλις χθες στο πλαίσιο προπαγάνδας(;) τα Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι «ανακάλυψαν» στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, είδηση που διαψεύστηκε από την ελληνική πλευρά.

Μέσα σε όλα αυτά η Τουρκία επισήμως πλέον κάνει λόγο για διεθνείς συνθήκες χωρίς ισχύ όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου και σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύει χάρτη με τα νησιά που έχει βάλει σε «γκρίζα ζώνη» η Τουρκία και ο οποίος περιλαμβάνει από βορά προς νότο:

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
ΠΑΝΑΓΙΑ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ
ΦΟΥΡΝΟΙ
ΘΥΜΑΙΝΑ
ΑΡΚΙΟΙ
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ
ΠΛΑΤΗ
ΚΙΝΑΡΟΣ
ΛΕΒΙΘΑ
ΓΥΑΛΙ
ΣΥΡΝΑ
ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ
ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ
ΓΑΥΔΟΣ

Όπως τονίζει μάλιστα στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο δρ Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, «αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια πολιτική δεν υπάρχει το εάν, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα υπάρξει μια εμπλοκή». Άλλωστε μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η τακτική του Ερντογάν που πέρασε από την απλή διεκδίκηση κάποιων κατά την Τουρκία “γκρίζων” περιοχών στον χάρτη στην αμφισβήτηση της ίδιας της συνθήκης της Λωζάννης που καθορίζει τα σύνορα των δύο χωρών.