Αχτσιόγλου για δολοφονία Αντώνη Καρυώτη: Aναγκαία η αποπομπή του Βαρβιτσιώτη

Δηλώνει πως ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί να ανακαλέσει

Για αναγκαία αποπομπή του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, στο περιθώριο του θανάτου του Αντώνη Καρυώτη.

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, προσβάλλουν όλους μας», τονίζει προσθέτοντας πως ειδικότερα εξισώνουν τους θύτες με το θύμα και κυρίως υποβαθμίζουν τη βαρβαρότητα της καθημερινής ζωής.

«Η χώρα μας αξίζει να ζήσει αλλιώς» υπογραμμίζει.

«Με ασφάλεια, δικαιώματα και σεβασμό στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ο Αντώνης Καρυώτης πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός ότι ήταν ανίσχυρος, ότι στα μάτια αυτών που τον έσπρωξαν στη θάλασσα και τον άφησαν εκεί ήταν ένας περιθωριακός».

Δηλώνει πως ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί να ανακαλέσει.

«Άλλωστε ήδη έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Καταλήγει πως εάν ο πρωθυπουργός δεν τον αποπέμψει άμεσα στέλνει μήνυμα ότι πλέον νόμος είναι η εγκληματική αυθαιρεσία και απανθρωπιά.​

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του», ενώ σχολιάζει ότι «όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει».