Αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές και χωρίς προβλήματα καλλιέργειας οι φράουλες

Με καλή ροή εξαγωγών και χωρίς προβλήματα στην καλλιέργεια εξελίσσεται η φετινή χρονιά για την φράουλα. Αυτή την εποχή υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τις αγορές του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα οι εξαγωγές φράουλας, από την αρχή της φετινής εμπορικής περίόδου μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε 4.068 τόνους, σαφώς αυξημένες έναντι 1.680 τόνων που ήταν πέρσι.

Φέτος είχαμε αύξηση των στρεμμάτων καλλιέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Incofruit – Hellas και αναμένεται να έχουμε αυξημένη παραγωγή.

Όπως εξηγεί στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, παραγωγός φράουλας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, «φέτος είναι μια καλή χρονιά για την φράουλα. Ο καιρός μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργήσει προβληματα. Η ροή των εξαγωγών είναι καλή».

Όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Γραμματέας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φράουλας «Ήλιδα» κ. Γιώργος Καραχάλιος, «μέχρι στιγμής ο καιρός βοήθησε την καλλιέργεια και δεν υπάρχουν προβλήματα. Φέτος είχαμε μια πρωιμότητα στην καλλιέργεια. Οι εξαγωγές και οι τιμές παραγωγού μέχρι στιγμής κυμαίνονται σε καλά επίπεδα. Αυτή την εποχή συγκομίζουμε τις πρώιμες ποικιλίες φράουλας, όπως Φορτούνα, Καμαρόσα και Βικτώρια».

Παϊσιάδης Σταύρος