Αργολίδα | Σημαντική ανακάλυψη γεφυριού από την εποχή της τουρκοκρατίας

Βρισκόταν στον τότε δρόμο που συνέδεε το Ναύπλιο με τους Μύλους

Μια τυχαία ανακάλυψη προέκυψε μετά από καθαρισμό ρέματος στην περιοχή του βάλτου Νέας Κίου στην Αργολίδα. Καλυμμένο κάτω από θάμνους και καλάμια εντοπίστηκε ένα πέτρινο γεφύρι εξαιρετικής ομορφιάς και σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας πρόκειται για πέτρινο γεφύρι του τέλους του 17ου αιώνα που βρισκόταν στον τότε δρόμο που συνέδεε το Ναύπλιο με τους Μύλους επί τουρκοκρατίας. Το γεφύρι που εντοπίσθηκε από έναν πολίτη κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού του ρέματος, είναι ορατό από την παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων και θεωρείται ενδεικτικό της τεχνοτροπίας της εποχής.

Η χρησιμότητα του ήταν ότι διευκόλυνε την συγκοινωνία μεταξύ του Ναυπλίου και των Μύλων, όπου βρισκόντουσαν την εποχή εκείνη οι αποθήκες σιτηρών και δεν αποκλείεται από αυτόν τον δρόμο να  περνούσαν οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης μαζί με τους πολεμιστές τους.

Σύμφωνα με την αρχαιολογία και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την ανάδειξη του αλλά και την προστασία του

Φωτό Βούλα Τσιλιμπή