Αργολίδα: Νόσησαν 15 κάτοικοι χωριού στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία – Στο νοσοκομείο ο ιερέας

Ο ιερέας διαψεύδει τα όσα διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδημιολογική εικόνα στην Αργολίδα επιβαρύνθηκε μετά τα -περί τα 10- θετικά κρούσματα ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού Ανυφί που βρίσκεται στην καρδιά του αργολικού κάμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στην  εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha, κάνουν λόγο για διασπορά του ιού που προήλθε όταν οι κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία πριν λίγες ημέρες.

Ο ιερέας μίλησε στην εκπομπή T LIVE με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha, την ώρα που η ανησυχία σε ολόκληρο το χωριό είναι έκδηλη.

Ο 50χρονος ιερέας της τοπικής ενορίας, ο οποίος έχει και υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Έπειτα από διενέργεια rapid test στο χωριό από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, άλλοι 8 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί. Σύμφωνα με τον Αντ1, η ιχνηλάτηση έδειξε ότι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί είχαν παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού.

Οι χωριανοί από την πλευρά τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα, ο οποίος δεν ήταν από τους λεγόμενους αρνητές του κορωνοϊού, και μάλιστα ο ίδιος πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Ιερέας-Ανυφί Αργολίδας | Διαψεύδει τα όσα διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ήδη στις εκκλησίες, τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του χωριού, καθώς και στο σπίτι της οικογένειας των νοσούντων, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις, ενώ έλεγχοι έγιναν και στη γειτονική Αγία Τρίαδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν περί τους 130 ελέγχους σε κατοίκους του χωριού, όπου διαπιστώθηκε ένα θετικό κρούσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=dG4SldvNafw

Πηγή: newsit.gr, alpha, ant1news