Αργειτάκος: “Είδαμε διαφορά με τον κ.Δούκα, αλλά προς το χειρότερο”

"Ο δήμαρχος Σπάρτης με χαμόγελο, επικοινωνιακά παιχνίδια κι εντυπωσιασμούς, υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών, για να κρύψει την ανεπάρκειά του"

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες του Δήμου Σπάρτης», κύριος Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του προς τη δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι από την ημέρα που ο κύριος Δούκας ανέλαβε το αξίωμα του δημάρχου δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο βαρύγδουπα λόγια, έχει αφήσει τα πάντα στην τύχη τους κι έχει οδηγήσει την πόλη σε απελπιστική κατάσταση. «Η αλήθεια είναι ότι τους πρώτους μήνες, όπως είχε υποσχεθεί ο Πέτρος Δούκας, είδαμε διαφορά, αλλά προς το χειρότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αργειτάκος, ο οποίος κατηγόρησε το δήμαρχο Σπάρτης ότι με χαμόγελο, επικοινωνιακά παιχνίδια κι εντυπωσιασμούς, υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών, για να κρύψει την ανεπάρκειά του.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι αποχωρούν εργαζόμενοι του δήμου γιατί δεν αντέχουν την κατάσταση που επικρατεί και την ίδια στιγμή δεν έρχονται νέοι μέσω του προγράμματος κινητικότητας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει δραματική καθυστέρηση σε όλες τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην εξυπηρετείται και σε πολλές περιπτώσεις να μη λαμβάνει απάντηση στα εκάστοτε αιτήματα που κατατίθενται. «Είναι εκτός τόπου και χρόνου σε ζητήματα καθημερινότητας», σημείωσε ο κύριος Αργειτάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι εργασίες στο Ξενία καθυστερούν, στον Τουρισμό καμία προεκλογική δέσμευση δεν έχει υλοποιηθεί, στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνική Προστασίας γίνεται χαμός, καθώς ούτε οι σύμβουλοι Δούκα συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια, ενώ απλήρωτοι παραμένουν πολυάριθμοι προμηθευτές.

Στα τεχνικά έργα, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε ότι επί δικής του θητείας είχαν υλοποιηθεί έργα πολλών εκατομμυρίων, ενώ σήμερα που «βρέχει χρήματα», όπως ανέφερε, δρομολογούνται οδυνηρά λίγα έργα. Στη συνέχεια, έψεξε τον Πέτρο Δούκα για έλλειψη συνεργατικής διάθεσης, καθώς κάνει πάντα αυτό που θέλει και δεν αναγνωρίζει την προσπάθεια των «Ενωμένων Πολιτών» να βοηθήσουν. Φυσικά, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις παραιτήσεις που έχουν καταγραφεί στο δήμο Σπάρτης, υπογραμμίζοντας ότι είναι πρωτοφανή όσα συμβαίνουν, δεν μπορούν να συνεχιστούν και επηρεάζουν το κλίμα.

Ο κύριος Αργειτάκος έκανε λόγο και για την πρόσφατη πολυπληθή συγκέντρωση των 30 ατόμων που έλαβε χώρα στο δημαρχείο, καθώς στελέχη της παράταξης Δούκα γιόρτασαν τα ονομαστήριά τους σε ένα δημοτικό χώρο, δίνοντας κακό παράδειγμα στους πολίτες που τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο καθόδου του στις επόμενες εκλογές, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης δεν έδωσε σαφή απάντηση, τονίζοντας ότι θα εξαρτηθεί από πολλά και μεταξύ άλλων από το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί.

Σε ερώτηση του FLY αναφορικά με την ανάπλαση της Παλαιολόγου, ο κύριος Αργειτάκος απάντησε ότι η παράταξή του ήταν εκείνη που ξεκίνησε να δρομολογεί το έργο, αλλά με συγκροτημένες και κοστολογημένες μελέτες, σε αντίθεση με την παρούσα δημοτική αρχή, η οποία δεν έχει παραδώσει τίποτα μετρήσιμο, κάνοντας μάλιστα στροφή και αλλάζοντας πολιτική, δίχως να ρωτήσει κανέναν, ούτε καν τους παραγωγικούς φορείς. Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι είναι υπέρ της ανάπλασης της Παλαιολόγου, αλλά χωρίς να αλλάξουν η αρχιτεκτονική δομή και ό,τι θεωρείται τοπόσημο, όπως οι φοίνικες.