Αρκαδία: Συλλήψεις για νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών

Μετά από καταγγελίες

Μετά από καταγγελίες για νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών στην ευρύτερη περιοχή της Βάχλιας Αρκαδίας του Δήμου Γορτυνίας, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Αρκαδίας, αποτελούμενο από τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρίπολης, Τροπαίων και Δημητσάνας, έθεσε την ανωτέρω περιοχή υπό παρακολούθηση για κάποια βράδια.

Το βράδυ λοιπόν της 13ης Αυγούστου και περί ώρα 22.00 είδαν ένα όχημα το οποίο εκινείτο ύποπτα. Αφού το παρακολούθησαν για αρκετή ώρα διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του σταματούσε ανά διαστήματα και ο συνοδηγός φώτιζε με φορητό προβολέα τους παρακείμενους αγρούς, με προφανή σκοπό την εξεύρεση θηραμάτων. Κατάφεραν να το σταματήσουν και διαπίστωσαν ότι ο συνοδηγός του οχήματος κρατούσε έξω από το παράθυρο του οχήματος κυνηγετική καραμπίνα με προσαρμοσμένο πάνω της φορητό προβολέα, γεμάτη, έτοιμη προς χρήση και παραποιημένη.

Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση αυτοκινήτου, καραμπίνας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη η σχετική δικογραφία στο Δασαρχείο Βυτίνας.

ihunt.gr