Αποζημιώσεις για το χαλάζι ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

«Έχουμε πλέον πρόβλημα επιβίωσης, χωρίς σοδειά, χωρίς εισόδημα, ενώ “τρέχουν” οι ανάγκες της καθημερινότητας των οικογενειών μας και από πάνω καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε υποχρεώσεις όπως αποπληρωμές ασφαλιστικών εισφορών, δανείων, χαράτσια, καλλιεργητικά έξοδα.

Το μέγεθος της καταστροφής αναδεικνύει το πόσο γυμνοί στεκόμαστε οι μικρομεσαίοι αγρότες απέναντι σε κάθε καιρικό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα της πολίτικης επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που υλοποιώντας βήμα-βήμα τις πολιτικές της ΕΕ επιτίθενται και μας ξεκληρίζουν εδώ και δεκαετίες ενώ την ίδια ώρα μπουκώνουν με χρήμα τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, το μεγάλο κεφάλαιο στον τουρισμό, τους εμποροβιομήχανους και τους μεγαλοαγρότες.

Γι’ αυτό λοιπόν δεν μασάμε πια στο παραμύθι του ”δεν υπάρχουν χρήματα” στο όνομα των δυσκολιών στα δημοσιονομικά της χώρας, γιατί την ίδια στιγμή παρατηρούμε στην περιοχή μας να κατασπαταλώνται εκατομμύρια (δικά μας ευρώ) σε επιδοτήσεις προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου και δισεκατομμύρια για τη συμμετοχή μας στη ΝΑΤΟική συμμαχία των φονιάδων.

Απαιτούμε ο ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε οι αγρότες, να μας αποζημιώσει άμεσα και στο 100% της καταστροφής. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας να καταβληθεί εδώ και τώρα κρατική χρηματοδότηση στους πληγέντες.

Τέλος τα ψέματα!! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Εδώ και τώρα αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά και πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση στις ανάγκες των αγροτοκτηνοτρόφων για την πλήρη κάλυψη και προστασία της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Απαιτούμε:

• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παλιών οφειλών από καταστροφές και της τωρινής για την επιβίωση των οικογενειών μας.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

• Την άμεση αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων.

• Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και άλλων οφειλών σε διάφορα χαράτσια μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.

• Να μην κοπεί ρεύμα σε καμία αγροτική οικογένεια.

• Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αντιχαλαζικής προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού η περιοχή συχνά είναι χαλαζόπληκτη.

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις».

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ