Αποζημιώνονται οι πυρόπληκτοι Ανατολικής Μάνης

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου η καταβολή

Την ερχόμενη Πέμπτη 23.11.23 θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2021 στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Επίσης, την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο του 2022 από χαλάζι, ανεμοθύελλα κ.α. Όπως ενημερώνει ο Θανάσης Δαβάκης:
Εκδόθηκαν πρόσφατα και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ,οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ 6562/17.11.23-ΚΥΑ 6563/17.11.23) του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θανάση Πετραλιά και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, οι οποίες αφορούν στις αποζημιώσεις πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ανατολικής Μάνης από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021. Ειδικότερα, θα λάβουν ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ οι κατά ΚΥΡΙΟ και ΜΗ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ επάγγελμα αγρότες ,οι οποίοι έχουν υποβάλλει ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ κατά το 2021 και εμφανίζουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κατά το 2020.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ότι η προκαταβολή αυτή αφορά εκείνους που μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί καθόλου ή έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από αυτά που εδικαιούντο λόγω αστοχίας του συστήματος COPERNICUS. Συνεχίζεται η προσπάθεια να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι πληγέντες συμπατριώτες μας από την πυρκαγιά του 2021 στην Ανατολική Μάνη και να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της διαδικασίας της αποζημίωσης μέσω της Κρατικής Αρωγής. Εντός των προσεχών ημερών θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των συγκεκριμένων δικαιούχων,αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία από την Τράπεζα της Ελλάδος.