Αποσπάσεις παθολόγων από το Παναρκαδικό στο Γ.Ν. Σπάρτης

Ερώτηση Γιώργου Παπαηλιού, βουλευτή Αρκαδίας

Η απόφαση της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, να καλούνται παθολόγοι ιατροί να καλύψουν εφημερίες στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σπάρτης συνιστά περαιτέρω αποδυνάμωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Και αυτό, διότι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο «δεν περισσεύουν» οι παθολόγοι ιατροί, όπως και ιατροί άλλων ειδικοτήτων, με συνέπεια οι εφημερίες «να μην καλύπτονται» ή «να καλύπτονται» με πολύ μεγάλη καταπόνησή τους.

Αλλά και οι εφημερίες στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Σπάρτης θα καταστούν «κενός τύπος», δεδομένης της σωματικής και άλλης εξάντλησης των ιατρών παθολόγων από την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν.

Όλη αυτή η κατάσταση οφείλεται στην επίμονη άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να ενισχύσει το ΕΣΥ και τα κρατικά νοσοκομεία, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού, κατατέθηκε από έντεκα βουλευτές σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.