Απολιθωμένο Δάσος | Μία σπάνιας ομορφιάς παραλία στη Νεάπολη

Αφιέρωμα Fly στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Fly, θέλοντας να βάλει από το δικό του μετερίζι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών, ξεκινά ένα αφιέρωμα στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν ξανά τις εντυπώσεις και να αποτελέσουν το φόντο στις φωτογραφικές στιγμές των επισκεπτών. Κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική θαλασσινή πρόταση! Κάθε Σαββατοκύριακο κι ένα νέο αφιέρωμα στους θησαυρούς της Πελοποννήσου με θέα τα γαλανά και πράσινα νερά της.

Στο σημερινό 6ο αφιέρωμα, μεταφερόμαστε στο απολιθωμένο δάσος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιος Νικόλαος. Το τοπίο έλαβε αυτή τη μορφή λόγω της στάθμης της θάλασσας, η οποία ανέβηκε, κάλυψε όλα τα δέντρα και οδήγησε με αυτόν τον τρόπο στην απολίθωση του δάσους που υπήρχε εκεί. Πλέον, η περιοχή έχει λάβει το χαρακτήρα γεωλογικού πάρκου και εκτός από επιστημονικό έχει και τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να εξερευνήσουν τη μοναδική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά που απλώνεται μπροστά από μία σπηλιά.

Αν θέλετε να φτάσετε έως εκεί, κατευθυνθείτε προς το λιμανάκι του Προφήτη Ηλία και ακολουθήστε τη σχετική πινακίδα. Ακολουθεί χωματόδρομος περίπου 3 χιλιομέτρων, ο οποίος διαμορφώνεται αυτή την περίοδο από το Δήμο Μονεμβασιάς, με σκοπό να προσελκύσει ακόμα περισσότερους λάτρεις της θάλασσας και της φυσικής ομορφιάς.