«Αποκαρδιωτική η στελέχωση του Νοσοκομείου Κορίνθου»

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Κορίνθου, η στελέχωση του Νοσοκομείου Κορίνθου είναι υποδεέστερη του οργανογράμματος λειτουργίας του σε καίριες ειδικότητες. Την εν λόγω απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο θίγει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρεται καταρχάς στις άσχετες ειδικότητες της πτέρυγας νοσηλείας COVID, στην οποία εφημερεύουν δύο ιατροί Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ένας δερματολόγος και ένας γαστρεντερολόγος (όλοι επικουρικοί).

Επιπρόσθετα, δηλώνουν ότι από τον Οκτώβριο στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει πνευμονολόγος, καθώς επίσης ότι σε αυτό υπάρχουν μόνο τέσσερις (4) Ειδικοί Παθολόγοι που υπερεξοντώνονται με τεράστιο φόρτο εργασίας, καθώς νοσηλεύουν και αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα πλήθος non-covid παθολογικών ασθενών, νοσηλευόμενων αλλά και επειγόντων περιστατικών καθημερινά. Τέλος, στη ΜΕΘ υπηρετούν μόνο τρεις (3) γιατροί εκ των οποίων ο ένας πρόκειται να αποχωρήσει, γιατί επίκειται ο διορισμός του σε άλλο νοσοκομείο σε μόνιμη θέση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε άμεσα να μεριμνήσετε, ώστε να ενισχυθεί η στελέχωση του Νοσοκομείου Κορίνθου με τις κατάλληλες ειδικότητες ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού για τις ανάλογες κομβικές θέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ