Απογοητευμένοι οι κάτοικοι Νέου Κόσμου – Ψυχικού

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης εκφράζουν τη βαθιά τους απογοήτευση και πικρία , γιατί άλλη μια αυτοδιοικητική περίοδος έφτασε στο τέλος της χωρίς να έχουν υλοποιηθεί δυο μεγάλα , κρίσιμα και χρονίζοντα ζητήματα της περιοχής (6ο Δημοτικό Σχολείο – μετακίνηση λαϊκής αγοράς) που με κινητοποιήσεις και αγώνες προέβαλαν και διεκδίκησαν σθεναρά οι κάτοικοι και τα οποία αφορούν τόσο την ανάπτυξη της συνοικίας όσο και της πόλης ευρύτερα .

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Σπάρτης , στα πλαίσια των μεταξύ τους προγραμματικών συμβάσεων δεν κατάφεραν , μέσα στην 5ετία που πέρασε , να υλοποιήσουν ΟΥΤΕ τη δημοπράτηση των μελετών για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο χρονίζει από το 1986 , ενώ ο δήμος Σπάρτης δεν υλοποίησε τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στη συνοικία (αίτημα από το 2014) έτσι όπως είχε δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους .

Η συνέχιση του αγώνα των κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την υλοποίηση των έργων αυτών , όσο και για τη λύση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής , είναι – πλέον – ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ . Περιμένουμε την εγκατάσταση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών για να θέσουμε εκ νέου τα ζητήματα και να αξιώσουμε άμεσες και δραστικές λύσεις .

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ