Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Όλα τα έργα που δρομολογούνται

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή της.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού ‘ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης’ της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) για την κατασκευή του με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργου αποκατάστασης ρύθμισης κυκλοφορίας και συντήρησης της εθνικής οδού στον κόμβο αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Νεμέας.

Ακόμα ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νεμέας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας χλοοτάπητα και του αρδευτικού δικτύου στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 2.167.430,61 ευρώ, με αντικείμενο την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

Προέβη επίσης στην έγκριση του πρώτου πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης των δικαιολογητικών συμμετοχής της ανοιχτής διαδικασίας, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο έργο ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ενέκρινε ακόμα την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο προστασίας του παραθαλάσσιου δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος του Παράλιου Αστρους από την θαλάσσια διάβρωση.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού, διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου προμήθειας και εγκατάστασης υδατοδεξαμενών για την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 801.500 ευρώ.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ενέκρινε και την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που έχει προσληφθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19.