Από το “Απεργία, συνάδελφε” φτάσαμε στο “Απεργία, ρε”

Φίλοι αναγνώστες,
οι αναπληρωτές καθηγητές γέρασαν μέσα στη χρόνια αδιοριστία,καλύπτοντας για δεκαετίες τις ίδιες λίγο πολύ θέσεις σε ακριτικά και δυσπρόσιτα σχολεία της Ελλάδας.
Σαραντάρηδες πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να μονιμοποιηθούν και αυτοί…

Όμως η κυβέρνηση βρήκε πρόσφορο κλίμα για να θολώσει πάλι τα νερά,να μοιράσει ανέξοδες υποσχέσεις για διορισμούς,να διχάσει βάζοντας κοινωνικά κριτήρια και προσοντούχους στην αρένα.Παίζει με τις ζωές των πρόθυμων και με μεγάλες οικονομικές ανάγκες αναπληρωτών διασαλεύοντας λίστες διορισμού,σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ συναδέλφων,εξωθώντας άπαντες στο κυνήγι χαρτιών,τίτλων,παραστατικών μιας άθλιας κόντρας.

Από την άλλη οι μόνιμοι δεν είδαν ,δεν άκουσαν,δεν κατάλαβαν.”ΑΠΕΡΓΙΑ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ “,τους φώναξαν από παντού οι σαραντάρηδες- συνάδελφοι-αναπληρωτές που πίστευαν και δίδασκαν αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια,έμπρακτα με το σπίτι τους στο σαραβαλάκι και όλα μαζί στο πλοίο της άγονης γραμμής.

“ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ” τους ξαναφώναξαν αλλά αυτοί πάλι δε σκοτίστηκαν.Αυτή τη φορά ήταν απασχολημένοι με τη δήλωση του κτηματολογίου,με το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου,με κάτι παλιο-ιδιαίτερα των 5€/την ώρα(πού εκείνες οι εποχές της πασοκικής παραμύθας-δανεισμού και κονόμας).

“ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ” τους ξαναφώναξαν ,ικετευτικά τούτη τη φορά όμως αυτοί οι ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ πήγαν όλοι για το μεροκάματο Παρασκευή και σήμερα Κυριακή,θα έφταναν 160 αργύρια,συγγνώμη ευρώ, οι απώλειες αν τολμούσαν να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους αναπληρωτές.Άσε που θα βρεθεί κανένα κορόιδο μόνιμος (αυτός είμαι εγώ και καμιά 60 άλλοι σε όλη τη Λακωνία στη Δευτεροβάθμια) και θα απεργήσει και θα μπορούσαν να την κάνουν συμπληρώνοντας στο τρίωρο ή τετράωρο.

“ΑΠΕΡΓΙΑ,ΡΕ” ακούστηκε αίφνης μια στεντόρεια,κραταιά φωνή.Η αλήθεια είναι ότι το “ΡΕ” δεν τους άρεσε.Φοβήθηκαν,άρχισαν να τρέμουν ,σαν να ήξεραν τι θα ακολουθήσει.

“Καλά ξεμπερδέματα,ρε!!!Ευχές για εναν αιφνίδιο,ανακουφιστικό θάνατο παρά 70 χρόνων στην έδρα ,στο κυνήγι των 40 χρόνων υπηρεσίας,υπεράριθμος και εξακτινωμένος σε 4-5 σχολεία,με 800€ μισθό,σε τάξεις των 30 μαθητών,παρουσιολόγια,άπειρες εφημερίες,εκατοντάδες ώρες το μήνα εξωδιδακτικές εργασίες,ασφαλιστικό σύστημα διαλυμένο,ανυποληψία και κοινωνική χλεύη ως απαραίτητο συμπλήρωμα του οδυνηρού εφησυχασμού σου.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ,ΒΡΕ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ,ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΤΟ JEEP ΣΤΑ 60 ΣΟΥ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΟΙΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΑΡΩΣΕΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΎ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ,ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΣ .ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΞΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ .

Χρηστάκης Ιωάννης
Φιλόλογος