Απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Πετρινού

¨Καμία συναίνεση στον εργασιακό μεσαίωνα"

Το νομοσχέδιο με τον προκλητικό τίτλο «για τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην ΕΕ» είναι ένα τερατούργημα που πρέπει να απορριφτεί.

· Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη!

· Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα διαφημίζοντάς το σαν ελευθερία για τους εργάτες!

· Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!

· Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης!

· Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!

· Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!

ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και οι όροι εργασιακής ζούγκλας έχουν περάσει και στο δημόσιο τομέα με την κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης. Οι αναπληρωτές είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τι σημαίνει πρακτικά το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς; Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 40 χρόνια δουλειάς έως τα 67 δεν θα αποκτήσουν «πλήρη» σύνταξη και θα πρέπει να την συμπληρώσουν έως τα 74. Ρωτάμε οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, ακόμη και αυτοί που διορίστηκαν μόνιμοι «αργά» πότε θα πάρουν σύνταξη;

Αλλά ακόμη πιο συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αντιπαλέψουμε:

Το άρθρο 31 για τη δίωξη όποιου εμποδίσει εργαζόμενους να μπουν στη δουλειά τη μέρα της απεργίας ισχύει και στο Δημόσιο, όπως επίσης και οι διώξεις και τα πρόστιμα για καταλήψεις.

Το άρθρο 28 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και για το χτύπημα των όποιων κλάδων έχουν συλλογική σύμβαση, ισχύει και για το Δημόσιο.

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Ανδρέας Γιαννόπουλος         Φώτης Γιακουμής