Απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ & Εργατικού Κέντρου Λακωνίας

Την ΠΕΜΠΤΗ 11 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ συναντιόμαστε όλοι οι φορείς και συλλογικότητες στην αίθουσα του ΕΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

…Όταν μειώνεις τον προϋπολογισμό στην υγειά με συνειδητή

ΥΠΟ χρηματοδότηση του ΕΣΥ

…Όταν αφήνεις τις οργανικές θέσεις υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού κενές

…Όταν αφήνεις το προσωπικό του ΕΣΥ εξαθλιωμένο και απαξιωμένο

…Όταν αφήνεις υποδομές και εξοπλισμό να καταρρέουν

…Όταν έχουμε πληρώσει αδρά με τις εισφορές μας το σύστημα για δημοσιά δωρεάν ποιοτική υγειά και αναγκάζεις τους εργαζόμενος, τους πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φροντίσουν την υγεία τους πληρώνοντάς στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο «γρηγορόσημο υγείας»

Όταν….Όταν…

Ο απώτερος στόχος είναι να διαλύσεις τα ασφαλιστικά ταμεία εξασφαλίζοντας

την επιδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών στην υγεία

Όταν ο Θάνατος του ΕΣΥ είναι εμπρός μας ορατός μας ζητάς επιπλέον να πληρώσουμε και τα κόλλυβα για τα μνημόσυνά του.

Όταν ο μέσος κατώτατος μισθός αυξήθηκε πάνω από 47% κατά την τελευταία δεκαπενταετία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης με ενθουσιασμό ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του μέσου ωρομισθίου που ίσχυε στην χώρα μας πριν δεκαέξι χρόνια.

Ο κύβος ερρίφθη στα 830 ευρώ μικτά, στα 706, καθαρά για 600.000 εργαζόμενους, όταν το σύνολο των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι 2,5εκ περίπου.

Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27.

Όταν η ζοφερή και δυσοίωνη οικονομική πολιτική με την κυβέρνησης να αφήνει ανεξέλεγκτη και να οδηγεί τους μισθούς και τις συντάξεις σε διαρκή συρρίκνωση που κατατάσσονται ως προς την αγοραστική δύναμη, οριακά πάνω από την Βουλγαρία, προτελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν η Τράπεζα της Ελλάδος μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα ολιγοπώλια στα τρόφιμα, τα καύσιμα, τις τράπεζες και την ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη αποφέρουν ιλιγγιώδη υπερκέρδη στους πολύ λίγους εις βάρος της κοινωνίας.

Μας κουνάς το δάκτυλο και μας ζητάς να «την βγάλουμε με τοστ»

Πραγματικά εμείς οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ,Αγρότες Έμποροι και Βιοτέχνες Αυτοαπασχολούμενοι ,Επιστήμονες Συνταξιούχοι, Νέοι. Τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν έχουμε άλλη επιλογή

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους Λάκωνες πολίτες, σε σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού ,δημοσίου και τους αυτοαπασχολουμένους φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17Απρίλη 2024 και στη συγκέντρωση στο Πάρκο του ΟΤΕ στις 12:30 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ