Απαντητική επιστολή Σ.Αραχωβίτη σε Ένωση βιοκαλλιεργητών Λακωνίας

Η Επιστολή Διαμαρτυρίας – Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας στις 25/7, δηλαδή ενώ ακόμη το έθνος πενθούσε για την τραγική απώλεια των συνανθρώπων μας από τις φονικές πυρκαγιές, είναι τουλάχιστον άκαιρη και άστοχη.
Δεν αρκείται όμως μόνον σε αυτό, αλλά ζητάει επιπλέον τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις, απειλώντας ευθέως τους Δημοσίους Υπαλλήλους που τις υπέγραψαν, ενώ εφάρμοζαν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Όσον αφορά δε στους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου περί δήθεν «αφωνίας και αβουλίας», γνωρίζετε καλά ότι -αντίθετα με όσα γράφετε- με χαρακτηρίζει η χρήση ευθείας, ακόμα και σκληρής γλώσσας, εκεί όμως όπου χρειάζεται, ενώ αντίθετα δε συνηθίζω να επιδιώκω την αδιάκοπη δήλωση της παρουσίας μου με ρητορική υψηλών τόνων και εντυπωσιασμού.
Ιδιαίτερα δε ως προς την δράση μου σαν βουλευτής για τη στήριξη της Βιολογικής Γεωργίας, οι προσπάθειες μου ήταν και είναι άοκνες, πάντα με κίνητρο την εξεύρεση λύσεων, σύννομων με το εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο, στα τραγικά λάθη και αδιέξοδα του παρελθόντος. Χάρις δε εν πολλοίς σε αυτές, έχουν γίνει, οι μέχρι σήμερα πληρωμές που βρίσκονταν, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε τέλμα για χρόνια. Είναι γνωστό σε όλους σας ότι εξαντλώ κάθε δυνατή προσπάθεια προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες συμβατή προς τον θεσμικό μου ρόλο, για την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή όλων των Βιοκαλλιεργητών, τόσο στο πλαίσιο του παλιού προγράμματος όσο και για τη τρέχουσα περίοδο.
Το γεγονός αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη της Ένωσης και άρα η περί αντιθέτου αναφορά σας στην επιστολή, την καθιστά εντελώς αναξιόπιστη.
Γεννώνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσον το ύφος και το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής αλλά και όλων των προηγούμενων με αναφορές στο πρόσωπό μου, εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης ή αποτελούν προσωπικές απόψεις, εκτιμήσεις ή ακόμη και επιδιώξεις του συντάκτη.
Τέλος, όσον αφορά στο περιεχόμενο των καταγγελιών, αντιλαμβάνεστε ότι επί τεχνικών ζητημάτων δεν είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να απαντήσω και δεν πρόκειται να το κάνω. Θεωρώ ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ότι τα καταγγελλόμενά σας θα απαντηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα βρεθούν νόμιμες λύσεις, όπου αυτό είναι δυνατό.

Με εκτίμηση
Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ
Επικεφαλής ΕΠΕΚΕ Αγροτ. Ανάπτυξης