Απάντηση Δεδεδήμου στην επιστολή του Ινστιτούτου Σπάρτης

Για άστοχη διαμαρτυρία κάνει λόγο η αντιδήμαρχος

Με έκπληξη διάβασα, σε μερίδα των ΜΜΕ, τη “διαμαρτυρία” του Ινστιτούτου Σπάρτης για τη μη χρηματοδότησή του από το Δήμο Σπάρτης!

Μάλιστα, η άστοχη αυτή διαμαρτυρία που στρέφεται εναντίον της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης και προσωπικά προς εμένα, ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών, εστάλη με πομπώδη τρόπο πρώτα στα ΜΜΕ ενώ έως και σή-μερα ούτε εγώ ούτε το Γραφείο Δημάρχου έχουμε λάβει σχετική επιστολή.

Να επισημάνω δε, ότι το Ινστιτούτο Σπάρτης, παρόλο που η Πρόεδρός του, κ. Κανελλοπούλου, γνωρίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται για την επιχορήγηση συλλόγων και σωματείων, απέστειλε το αίτημα που ανα-φέρει στην επιστολή του, στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλο-ντος (ΝΠΠΠ) με απλή κοινοποίηση στο Δήμο.

Τα δε υπονοούμενα περί στοχευμένης ή επιλεκτικής ενημέρωσης οποιουδή-ποτε Συλλόγου και Φορέα από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης είναι παντελώς ανυπόστατα. Ήδη ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Περιβαλλο-ντικός Σύλλογος Σελλασίας, στον οποίο προεδρεύει η ίδια η κ. Κανελλοπού-λου, έχει χρηματοδοτηθεί με δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00€) για το 2020, απο-δεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση μεροληψίας προς κανένα φορέα (και φυσικά ότι γνώριζαν και γνωρίζουν τις διαδικασίες).

Όλα τα αιτήματα για επιχορήγηση από το Δήμο, εξετάζονται με μοναδικό γνώμονα τη δυνατότητα προσφοράς τους στους συμπολίτες μας (όπως περι-γράφεται στο αίτημά τους), στο Δήμο της Σπάρτης και, φυσικά, τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική χρονιά

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης Γεωργία Δεδεδήμου