«Απαιτουμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις σχολές»

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο – σκούπα για την ΄΄αναδιάρθρωση΄΄ και τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο και ψηφίζεται άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες, προσπαθώντας να πιάσει εξαπίνης τους φοιτητές, ερευνητές, πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους.

Με το νέο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής Σπάρτης μετατρέπεται σε Ψηφιακών Συστημάτων, με έδρα την Σπάρτη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούριο. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι κάτι που έτυχε να γίνει φέτος, δεν είναι η αρχή τους τώρα. Είναι αυτό που προσπάθησαν να κάνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το σχέδιο Αθηνά, με την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Είναι δέσμευση του 3ου μνημονίου που το ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δέσμευση για την διαμόρφωση Ενιαίου Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης στην ΕΕ, κάτω βέβαια από τις ανάγκες της αγοράς και των μεγαλοεπιχειρηματιών για φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό

Για όλα αυτά σκόπιμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση!

Κάθε άλλο παρά εξισώνονται πτυχία και απόφοιτοι, κάθε άλλο παρά γίνονται ουσιαστικά τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Αντίθετα διατηρείται και επεκτείνεται η κατηγοριοποίηση πτυχίων, ο διαχωρισμός ΄΄Ενεργών΄΄ (ν+2) και ΄΄μη – Ενεργών΄΄  φοιτητών. Ποιοι θα έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ;

Καταργούνται, συγχωνεύονται τμήματα, αφήνοντας τους φοιτητές ΄΄στον αέρα΄΄, δημιουργούνται επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων ενισχύοντας τον ανταγωνισμό των φοιτητών, που οδηγεί στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων.

Απαιτούμε:

Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές – σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – αναλώσιμα-υλικά.

• Όχι στην υποβάθμιση του πτυχίου μας, το πτυχίο να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα του Μηχανικού Πληροφορικής. Όχι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων.

• Όχι στα μεταβατικά τμήματα που θα τσακίσουν τη μόρφωσή μας.

• Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες και οι υπηρεσίες του ιδρύματος.

• Όλη η απαραίτητα γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.

Τώρα πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι αυτοί που παλεύουν για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Φοιτητικός Συλλογος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Σπάρτης