“Αντιλαϊκή πολιτική από το Υπουργείο Εργασίας”

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου των Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική προωθεί ένα νέο αντί-ασφαλιστικό και αντί-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με τίτλο: «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η ΥΦΑΡΠΑΓΗ της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), η οποία έχει αποκτηθεί σε βάθος χρόνου από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικών, πυροσβεστών, αστυνομικών, υγειονομικών κ.λ.π.) και κληροδοτήματα (διαθήκες).

Η Ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ που μετά από 155 χρόνια Συνετών Διοικήσεων έφτασε να αριθμεί 40.000 τ.μ. με ετήσια έσοδα από ενοίκια 5,2 εκ. ευρώ και η Κινητή περιουσία που ανέρχεται στα 440.000.000€, θα “Αξιοποιηθεί Κατάλληλα” από τον κ. Χατζηδάκη και την πολιτική ηγεσία μέσω Ανωνύμων Εταιριών και των Golden Boys αυτών.

Το Εκτελεστικό Όργανο θα είναι ο διορισμένος Διοικητής, κατά τα πρότυπα του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ με παχυλό μισθό, που θα συγκεντρώνει στα χέρια του υπερεξουσίες, θα προΐσταται Και ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και θα εκτελεί ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, λεηλατώντας και ξεπουλώντας την Περιουσία του ΜΤΠΥ.

Εντέχνως η κινητή και ακίνητη περιουσία παραχωρούνται σε ΑΕ οι οποίες δεν έχουν καμία υποχρέωση να λογοδοτούν, να παρέχουν εξηγήσεις ή στοιχεία σε οποιονδήποτε μέτοχο ή μερισματούχο, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΠΥ, ούτε καν σε αυτόν τον ίδιο τον Διοικητή.

Με το ξεπούλημα της Περιουσίας του ΜΤΠΥ, Ποιος θα εγγυηθεί την καταβολή των μερισμάτων σε ηλικιωμένους, χήρες, ορφανά και ανάπηρα τέκνα; Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί στη Φτωχοποίηση των μερισματούχων του ΜΤΠΥ καθιστώντας επισφαλή την καταβολή του μερίσματος που λαμβάνουν αδιάλειπτα εδώ και 155 χρόνια.

Πρέπει όλοι να εμποδίσουμε Την Αρπαγή της Περιουσίας του Ιστορικότερου Ταμείου της χώρας, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα σε δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας μας συνεισφέροντας στον οικογενειακό προϋπολογισμό όχι μόνο των μετόχων του αλλά και στο

κοινωνικό σύνολο (πχ. συσσίτια κατά το β΄ παγκόσμιο πόλεμο, δάνεια σε σεισμόπληκτους κλπ).

Το Νομοσχέδιο αυτό δεν Πρέπει να περάσει.

Καλούμε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τους Συνταξιούχους και κάθε συμπολίτη να δώσουν το Παρόν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και ώρα 09.00 π.μ.

ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ