Αντιδράσεις από την Ομάδα Γυναικών Σπάρτης για το Δ.Καπονικολό

"Να πάρουν θέση δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο"

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Καπονικολός δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του και «μοιράστηκε» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον εορτασμό του για την μαύρη επέτειο των 53 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απρίλιου. Την περίοδο της πανδημίας στη χώρα μας, με περίσσιο θράσος και με φόντο το σύμβολο της Χούντας, μάς εύχεται «Χρόνια Πολλά με υγεία».

Είναι γνωστός ο κύριος Καπονικολός για τις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις του. Και δεν είναι η πρώτη φόρα που προσπαθεί να τις προβάλλει. Άλλωστε την ίδια εμετική στάση κράτησε και με την άφιξη οικογενειών μεταναστών και προσφύγων στην πόλη μας.

Εμείς οι γυναίκες, οι εργαζόμενες, οι μανάδες, δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους υμνητές των βασανιστών του λαού, τον φασισμό. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που διανύουμε, τα διδάγματα από την ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και το πώς ο λαός μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις θα πρέπει να είναι το ΦΩΣ και η ΕΛΠΙΔΑ μας. Αυτά πρέπει να διδάξουμε στις νέες γενιές και όχι να γιορτάζουμε τις «μαύρες σελίδες» της Ιστορίας.

Στις συνθήκες που ζούμε ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να νοιαστεί για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο Βοήθεια στο Σπίτι, για όλους τους εργαζόμενους που σε περίοδο καραντίνας βλέπουν τα δικαιώματά τους να διαλύονται. Να προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα στην προσφυγική δομή για να μην έχουμε άλλη μια Ερμιονίδα. Αντί να ασχολείται το «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της Δημοτικής Αρχής με το πώς θα του πετύχει η τούρτα-έκτρωμα, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών.

Καλούμε τον δήμαρχο Σπάρτης και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για την προκλητική στάση του αντιδημάρχου.

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης