Ανταλλαγή επιστολών με φόντο την Δημιουργία στη Σπάρτη Ινστιτούτου/Σχολής Ελαιουργικής Καινοτομίας

Δείτε τις σχετικές επιστολές Παναρίτη - Δούκα

Η επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ.Παναρίτη

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Παραλάβαμε την ανακοίνωσή σας στην οποία αναφέρεστε στη «Δημιουργία στη Σπάρτη Ινστιτούτου/Σχολής Ελαιουργικής Καινοτομίας» και στη στήριξή σας στο εγχείρημα του Επιμελητηρίου μας και επισημαίνουμε τα εξής:
• Στην εκδήλωση «Βραβεία Επιχειρηματικότητας» του Επιμελητηρίου μας, όπου το μέλος μας κ. Σακελλαρόπουλος κατέθεσε την πρότασή του, καθώς και στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συζητήθηκε και το εν λόγω θέμα, είχατε προσκληθεί ως Δήμαρχος Σπάρτης και παρευρεθήκατε. Κατά συνέπεια γνωρίζετε ότι το Επιμελητήριό μας συνεργάζεται με τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές που στηρίζουν το εγχείρημα και γενικά με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως και με τους φορείς που έχουν δηλώσει εγγράφως και εμπράκτως την υποστήριξή τους (ΚΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου), προκειμένου να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για Ινστιτούτο Ελαιοκομίας και όχι Ελαιουργίας, μεταξύ των οποίων υπάρχει μεγάλη διαφορά.
• Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου-ICC Ελλάς της οποίας είστε Πρόεδρος ΔΣ και ο Δήμος Σπάρτης όπου είστε Δήμαρχος δεν μας έχουν καταθέσει την επίσημη υποστήριξή τους στο εγχείρημα, την οποία και αναμένουμε μετά τις τελευταίες σας δηλώσεις, αν και εντός της προεκλογικής περιόδου για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύσκολο.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Το Επιμελητήριό μας είναι ανοιχτό σε συνεργασία με όλους τους φορείς προκειμένου να πετύχουμε στόχους που βοηθούν στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. Για το λόγο αυτό αναμένουμε, μετά την ολοκλήρωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών, οι νέες αρχές του τόπου μας να τοποθετηθούν εγγράφως και εμπράκτως για το εγχείρημά μας προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί και δυναμικά στην υλοποίησή του.

Η απάντηση του δημάρχου Σπάρτης  κ.Δούκα

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Απορώ με την Επιστολή σας και το ερώτημα!

Απορώ γιατί ρωτάτε!
Η ίδρυση τέτοιας Σχολής μας ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ και το έχουμε ‘διαδηλώσει’ σε όλους τους τόνους και προς τις Αρχές!

Θεωρήστε δεδομένη τη στήριξη του Δήμου και του ICC – Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – αν και,
1. δεν είχαμε οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από το Επιμελητήριο για οποιαδήποτε πρόοδο προς τη κατεύθυνση αυτή εδώ και πάρα πολλούς μήνες, και

2. οι γενικόλογες επιστολές ‘στήριξης’ από φορείς ή προσωπικότητες σίγουρα δεν βλάπτουν, σίγουρα καλές είναι, σίγουρα εμφανίζουν προς τους έξω κάποια κινητικότητα, αλλά δεν συμβάλλουν και τόσο ουσιαστικά στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος!

Σε κάθε περίπτωση και δια της παρούσης η στήριξή μας είναι δεδομένη και εγώ στη διάθεσή σας!

Πέτρος Γ. Δούκας

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Σπάρτης

Ήδη καταβάλουμε προσπάθειες για τη δημιουργία στη Σπάρτη Ινστιτούτου Σχολής Πανεπιστημιακού επιπέδου Ερευνών Ελαιουργικής Καινοτομίας και παράδοσης μαθημάτων σύγχρονων μεθόδων ελαιουργίας και αύξησης των στρεμματικών αποδόσεων!

Σε αυτή τη προσπάθεια στηρίζουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες φορέων όπως το Επιμελητήριο Λακωνίας, με τον πολυβραβευμένο βιοκαλλιεργητή Γιώργο Σακελλαρόπουλο.

Η υποστήριξη φορέων, όπως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), η ΓΣΕΒΕΕ, και το ICC – Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας (του οποίου Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου είναι ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας), καθώς και από 9 καθηγητές Πανεπιστημίων (Yale, Harvard, ΔΙΠΑΕ, Δυτικής Αττικής, ΕΚΠΑ) και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη!