Ανοιχτός ο Ζελένσκι για συνάντηση με Πούτιν στο Ισραήλ

Ο στρατός της Ρωσίας έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα εδώ και δεκαετίες, είπε ο Ζελένσκι σε νέο διάγγελμά του.

Την ώρα που το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο, αναμένοντας τη μεγάλη επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι 31 τάγματα του ρωσικού στρατού είναι πλέον ανίκανα για λάβουν μέρος στη μάχη.
Your browser does not support video
– 2:34

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. Θα μπορούσαμε πλέον να μιλήσουμε ακόμα και για το μεγαλύτερο πλήγμα που έχουν δεχτεί εδώ και δεκαετίες», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Επίσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τη Ρωσία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα περί κατάπαυσης του πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων από τις περιοχές των συγκρούσεων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην πολιορκημένη Μαριούπολη, αφού κατηγόρησε τη Μόσχα πως εμπόδισε τις προηγούμενες επιχειρήσεις εκκένωσης.

Σε εμφατικό τόνο, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως η Ρωσία θα πάρει την ουκρανική πρωτεύουσα μόνο «αν ισοπεδώσει την πόλη».

Στη συνέχεια, ο Ζελένσκι απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του Ιβάν Φεντόροφ, του δημάρχου της Μελιτόπολης, ο οποίος, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήχθη από ρωσικές δυνάμεις.

Σχετικά με τις απώλειες της χώρας του, ο Ζελένσκι είπε πως περίπου 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ανοιχτός σε συνομιλίες με Πούτιν ο Ζελένσκι -Μπορεί να πραγματοποιηθούν στο Ισραήλ

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζελένσκι είπε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένα θέματα παρά να ανταλλάσσουν τελεσίγραφα.

Είπε, επίσης, ότι η Δύση θα έπρεπε να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, όμως χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει ανοιχτός σε συζητήσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και προσθέτει ότι έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένετ.

iefimerida.gr