Ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία - Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος

Η Μαγνησία, οι Σποράδες και ιδιαίτερα η Σκιάθος, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της Λάρισας πλήττονται με σφοδρότητα από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Στη Μαγνησία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του καταπλακωμένος από τοίχο που έπεσε μετά από κατολίσθησηένας ακόμη αγνοείται από τη στιγμή που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, ενώ εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας υπερχείλισε και πλημμυρίζει συνοικίες του Βόλου, ενώ με μήνυμα από το 112 έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία τόσο στην πόλη του Βόλου και το ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας, αλλά λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι και στη Σκιάθο. 

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας – έχει πλημμυρίσει το παραλιακό μέτωπο και στη Λάρισα, ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι εξαιρετικα δυσμενείς τόσο για τη σημερινή, όσο και για την αυριανή ημέρα: Εκτιμάται ότι τα ύψη της βροχής θα ξεπεράσουν τα κάποιες περιοχές ακόμη και τα 700 χιλιοστά, ενώ σε περιοχές του Πηλίου ξεπέρασαν σήμερα τα 500. Καταρρακτώδεις  βροχές προβλέπει το έπικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Την ίδια ώρα, δραματικές είναι οι εκκλήσεις εγκλωβισμένων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο– τουλάχιστον 110 άνθρωποι βρίσκονται σε ξενοδοχείο– ενώ ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με απανωτά του βίντεο καλεί τους πολίτες να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «πού πατε; Προέχει η ζωή σας».

Οι καταστροφές στη Μαγνησία είναι ανυπολόγιστες – ήδη γίνεται λόγος για τη χειρότερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών που έρχεται μάλιστα λίγες μόλις εβδομάδες μετά την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή και έφτασε έως το στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου. 

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές και στη Σκιάθο με τις τοπικές αρχές να ζητούν να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σκιάθος

Κραυσίδωνας

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία ενισχύονται διαρκώς για να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των πολιτών για βοήθεια, ενώ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Βόλος

Βόλος

Καιρός

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το γεγονός ότι σε διάστημα μόλις 2 ωρών έπεσαν 12.000 κεραυνοί.

Βόλος

Πηγή: skai.gr