Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Να σημειωθεί ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογραφεί από τo ένα έκτο (1/6) τουλάχιστον των βουλευτών

Στο σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, που κάνει λόγο για «μονταζιέρα», αναφέρεται σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης και τονίζει: «Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Και συνεχίζει: «Απέναντί μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας. Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει το αίτημα δυσπιστίας την Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογραφεί από τo ένα έκτο (1/6) τουλάχιστον των βουλευτών, δηλαδή από 50 βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει 32 βουλευτές.