Αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η αναβληθείσα εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό των δύο νεαρών για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Η υπόθεση θα εκδικαζόταν βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν. Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.
Τελικά η δίκη δεν ξεκίνησε ούτε σήμερα αφού ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή.

Ο συνήγορος ενός εκ των δραστών, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του μετά την αναβολή ανέφερε ότι η δίκη προσδιορίστηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2020, ενώ πρόσθεσε ότι “είναι μια δύσκολη υπόθεση και σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς παρά να σκέπτεσαι τις οικογένειες των θυμάτων και το γεγονός ότι για μια αιτία επήλθε το αδιανόητο”. Τέλος, απευθυνόμενος σε γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε γυμναστήρια είπε ότι εκεί δυστυχώς παρεμβαίνουν περίεργοι τύποι, οι οποίοι ουσιαστικά τους καθιστούν έρμαια των αναβολικών.

Θάρρος